voetbalzone

Update: Real Madrid gelooft in onschuld van teruggekeerde Benzema

Erik van Dam05 nov 2015, 22:18
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 22:18
Advertentie

Karim Benzema stond donderdag voor de rechter in Versailles, om tekst en uitleg te geven in de zaak-Mathieu Valbuena. Drie mannen dreigden een sekstape van Valbuena openbaar te maken als hij geen 150.000 euro zou betalen. De politie luisterde telefoongesprekken af en daarbij viel ook Benzema’s naam. De rechter bevond de spits schuldig en plaatste hem onder gerechtelijk toezicht.

voetbalzone

Benzema zou hebben toegegeven dat hij een rol heeft gespeeld in de zaak. Voor zover nu bekend is, zou hij als tussenpersoon hebben gehandeld voor de mannen die Valbuena chanteerden. Het Franse M6 claimt nu dat de Franse Justitie dankzij een telefoontap precies weet wat Benzema precies heeft gezegd. “Maken jullie je geen zorgen, hij heeft geen keus. Ik zal het hem duidelijk maken, hij zal betalen”, wordt de aanvaller van Real Madrid gequoot.

M6 geeft donderdag aan dat de Franse rechtbank nu nog moet bepalen of Benzema op serieuze toon sprak met de mannen die Valbuena chanteerden. Andere Franse media stellen dat Benzema de drie mannen via-via kent of kende en dat een vriend van zijn broer contact met de drie heeft gehad. De man in kwestie wordt ook nog voor de rechter verwacht. Er zijn nog verschillende scenario’s denkbaar voor Benzema zelf. Hij is volgens het Franse persbureau AFP in ieder geval medeplichtig bevonden door de rechtbank van Versailles.

Een bron rond het onderzoek heeft het AFP laten weten dat Benzema op verzoek van een vriend met Valbuena heeft gesproken over de zaak. Hij bedacht van tevoren wat hij zou zeggen tegen zijn collega-international, zodat Valbuena niet met de drie mannen zelf te maken zou krijgen. Op 5 oktober vond het bewuste gesprek over sekstape plaats tussen de twee voetballers. In juni had Valbuena al een klacht ingediend bij de politie dat iemand hem anoniem had gebeld met de medeling dat hij een sekstape van de voetballer in bezit had.

Update 5 november 23.16 uur - Real Madrid gelooft in onschuld van teruggekeerde Benzema
Volgens het Franse persbureau AFP heeft Karim Benzema toegegeven dat hij betrokken is geweest bij een afpersingszaak rond Mathieu Valbuena. Real Madrid geeft donderdagavond in een communiqué echter te kennen te geloven in de onschuld van de aanvaller, die donderdagochtend voor een rechter in Parijs verscheen en in de middag weer op het trainingsveld stond. Preses Florentino Pérez was ook op het trainingscomplex. "Hij sprak zijn volledige steun in Karim Benzema uit en gelooft in zijn onschuld. De club onderkent de professionele houding en zijn positieve rol in het groepsproces in de meer dan zes seizoenen waarin hij al actief is voor Real Madrid."

Bezig met laden …