voetbalzone

Update: Real Mallorca stapt naar CAS om uitsluiting aan te vechten

Peter Nusselder30 jul 2010, 19:06
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2010, 19:06
Advertentie

De Europese voetbalbond UEFA heeft bepaald dat Real Mallorca het komende seizoen niet mag deelnemen aan de Europese competities. Dit heeft de UEFA vrijdag op de officiële website naar buiten gebracht. De beslissing werd al eerder genomen, maar Mallorca ging tegen de uitspraak in beroep.

/

De poging om de voetbalbond op andere gedachten te brengen blijkt nu tevergeefs, waardoor de vorig seizoen als vijfde geëindigde ploeg in Spanje dit jaar definitief verstoken zal blijven van Europees voetbal. Omdat Mallorca de financiën niet op orde heeft, laat de UEFA de club niet toe tot de Europa League. Nummer zeven Villareal neemt het Europese ticket over.

De Spaanse club kan zichzelf niet verwijten niet genoeg te hebben gedaan om de straf te ontlopen. Naast het hoger beroep werd er in een open brief ook een beroep gedaan op UEFA-voorzitter Michel Platini. ''Onze club heeft problemen, maar wie heeft dat dezer dagen niet?'', stelde Mallorca retorisch. De Fransman en zijn organisatie bleken echter onvermurwbaar.

Update 19:06 - Real Mallorca stapt naar CAS om uitsluiting aan te vechten
Real Mallorca stapt naar het sporttribunaal CAS om haar uitsluiting van de Europa League aan te vechten. De Europese voetbalbond (UEFA) sloot de Spaanse club uit van deelname aan het toernooi omdat men niet aan de gestelde licentie-eisen voldoet. De eilandbewoners eindigden afgelopen seizoen verrassend als vijfde, maar verkeren al enige tijd in grote financiële problemen.

Bezig met laden …