voetbalzone

Update: Real Zaragoza kiest voor ex-coach van Sevilla en AEK Athene

Bart Kruyt31 dec 2011, 23:35
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2011, 23:35
Advertentie

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar donderdag heeft Real Zaragoza dan toch besloten om afscheid te nemen van trainer Javier Aguirre. De hekkensluiter van de Primera División kent een uitermate teleurstellend seizoen en behaalde na zestien speelronden slechts tien punten. Voor het bestuur van de laagvlieger was dit reden genoeg om maatregelen te nemen.

/

Via de officiële kanalen maakt de club bekend dat het per direct afscheid zal nemen van de 53-jarige oefenmeester. Aguirre stond de afgelopen weken na de magere resultaten al in de Spaanse media onder grote druk en dat vrijdagochtend bekend is geworden dat hij uit mag kijken naar een nieuwe werkgever, zal voor de supporters van Zaragoza niet als een verrassing komen.

“Wij willen Aguirre via deze weg bedanken voor het professionalisme en de toewijding die hij getoond heeft in zijn tijd hier. Desondanks roept de situatie om een koerswijziging en daarom is dit besluit genomen”, zo valt er op de clubwebsite te lezen. Volgens AS staan Luis Milla (trainer van Spanje Onder-20) en Míchel (trainer van Getafe,) op de nominatie om Aguirre op te volgen.

Update 1 januari 00:35 uur - Zaragoza kiest voor ex-coach van Sevilla en AEK Athene
Real Zaragoza heeft Manolo Jiménez aangesteld als opvolger van de afgelopen week ontslagen trainer Javier Aguirre. De 47-jarige Spanjaard vertrok in oktober bij het Griekse AEK Athene. Jiménez moet Real Zaragoza in de tweede helft van het seizoen uit de degradatiezone zien te leiden. Hij werkte eerder in eigen land bij Sevilla. Real Zaragoza staat op de laatste plaats in de Primera División.

Bezig met laden …