voetbalzone

Update: Red Bull heeft nieuwe overname ‘niet op de planning staan’

Matthijs van Laar05 apr 2015, 15:40
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2015, 15:40
Advertentie
voetbalzone

Het zijn spannende tijden voor fans van Leeds United. De roemruchte club behoorde in de jaren negentig tot de beteren van Engeland, maar door wanbeleid zakten the Whites in 2004 af naar de tweede divisie. De vrije val hield aan, al is Leeds inmiddels weer te bewonderen in de Championship. Red Bull wil de club nu terugbrengen naar de absolute top.

De producent van energiedrankjes is volgens de Daily Mirror in gesprek met clubeigenaar Massimo Cellino, die momenteel een schorsing uitzit vanwege belastingontduiking. Mochten beide partijen tot een akkoord komt, dan wordt Leeds United na Salzburg, New York en Leipzig de vierde club die in handen komt van Red Bull.

De Engelse krant schrijft dat Red Bull in dat geval waarschijnlijk afstand zal doen van één van de andere drie clubs. De prioriteit moet namelijk komen te liggen bij Leeds United. Doel van het bedrijf is om de drievoudig kampioen van Engeland terug te brengen naar de top van de Premier League, en zelfs de Champions League. Leeds United staat momenteel veertiende in de Championship.

Update 5 april 15.40 uur - Red Bull heeft nieuwe overname ‘niet op de planning staan’
Het lijkt er niet op dat Leeds United zal worden overgenomen door Red Bull. In de Engelse media verschenen zondag berichten over dergelijke voornemens, maar namens de producent van energiedrankjes laat ‘Head of Global Soccer’ Oliver Mintzlaff aan dpa weten dat Red Bull het ‘niet op de planning heeft staan’ om zich opnieuw te begeven in de voetbalwereld.

Bezig met laden …