voetbalzone

Update: Red Bull Salzburg maakt melding van komst van gratis Bruins

Bart Kruyt11 okt 2011, 10:15
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2011, 10:15
Advertentie

Luigi Bruins zet zijn loopbaan mogelijk voort in Oostenrijk. De momenteel clubloze middenvelder loopt volgens het Algemeen Dagblad stage bij Red Bull Salzburg, de huidige nummer drie van de Oostenrijkse Bundesliga. Bruins krijgt tot vrijdag de tijd om een contract te verdienen.

/

De 24-jarige Rotterdammer zit zonder club sinds zijn vertrek bij Feyenoord afgelopen zomer en werkte al eerder zonder succes een stage af bij het Racing Genk van Mario Been. Bruins heeft zijn conditie op peil gehouden bij Excelsior, dat graag met de middenvelder in zee wil. De speler zelf geeft echter de voorkeur aan een buitenlands avontuur en gaat mogelijk naar Salzburg.

In de Mozartstad is Bruins’ landgenoot Ricardo Moniz de hoofdtrainer en voetballen bekende namen als David Mendes da Silva, Simon Cziommer, Rasmus Lindgren en Leonardo. Salzburg staat derde in de Bundesliga, met drie punten minder dan koploper Admira Wacker Mödling.

Update 7 oktober 16:30 uur - Bruins maandag om tafel met clubleiding Red Bull Salzburg
Luigi Bruins hoort na het weekend of hij in aanmerking komt voor een contract bij Red Bull Salzburg. De clubloze middenvelder loopt sinds enkele dagen stage bij de Oostenrijks landskampioen, die getraind wordt door Nederlander Ricardo Moniz. “We gaan maandag om de tafel met Luigi en zijn zaakwaarnemer”, zegt de coach in gesprek met Voetbal International. “Ik heb in ieder geval wel een positieve indruk van hem. Maar er zijn contractueel gezien natuurlijk altijd bepaalde elementen waarover we het met elkaar eens moeten worden."

Update 10 oktober 12:05 uur - 'Bruins kan tot winterstop tekenen bij Red Bull Salzburg'
Luigi Bruins hoopt deze maandag duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. De middenvelder heeft een goede indruk achtergelaten bij Red Bull Salzburg, dat Bruins graag wil vastleggen. Volgens de Salzburger Nachrichten kan de clubloze Rotterdammer tot de winterstop tekenen: in januari wordt dan bekeken of club en speler met elkaar door willen gaan. Een andere speler die op proef was bij Salzburg, dat wordt getraind door Ricardo Moniz, is Jorge Larena: hij komt niet in aanmerking voor een contract.

Update 11 oktober 10:15 uur - Red Bull Salzburg maakt melding van komst van gratis Bruins
Luigi Bruins speelt tot aan het einde van het seizoen voor Red Bull Salzburg, zo meldt de Oostenrijkse topclub dinsdagmorgen via de officiële kanalen. De middenvelder zat na zijn vertrek bij Feyenoord zonder club en liep eerder zonder succes stage bij RC Genk. De 24-jarige Bruins kan komende zaterdag al in de competitiewedstrijd tegen Wacker Innsbruck debuteren.

Bezig met laden …