voetbalzone

Update: Rijkaard en Rijsbergen zijn stap dichter bij deelname aan WK

Erik van Dam28 jul 2011, 17:03
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2011, 17:03
Advertentie

Frank Rijkaard en Wim Rijsbergen hebben beiden een positieve dag achter de rug. De twee Nederlandse trainers werken ver van huis als bondscoaches van Saudi-Arabië en Indonesië. Beiden werden recent aangesteld en hebben zich ten doel gesteld om hun selecties naar het WK 2014 te proberen te loodsen. In de interlands van zaterdag won Rijkaard en remiseerde Rijsbergen.

/

Rijkaard zat op de bank in Dammam, waar de Saudi's het opnamen tegen Hong Kong. De vierde Nederlandse bondscoach na Leo Beenhakker, Gerard van der Lem en Martin Koopman zag hoe zijn spelers het prima deden en de wedstrijd met 3-0 naar zich toetrokken. Nasser Al-Shamrani opende de score en Osama Al-Muwallad voegde daar nog twee doelpunten aan toe. Rijsbergens Indonesië speelde met 1-1 gelijk tegen Turkmenistan in een WK-kwalificatiewedstrijd.

Na een rommelig begin kwam Turkmenistan in de elfde minuut op een 1-0 voorsprong door Vyacheslav Krendelev. Muhammad Ilham trok de stand weer gelijk. “Mijn spelers zijn pas een week in training na een competitiestop van 2 maanden. Het was eigenlijk een onmogelijke opgave, maar we hebben ons uitstekend staande gehouden. Ik moet zeggen dat mijn spelers op het zeer slechte veld een goede indruk hebben achtergelaten. We hadden hier zelfs kunnen winnen”, sprak Rijsbergen op de website van zijn managementbureau, Sport-Promotion.

Update 28-07, 17:03 uur - Uitstekende resultaten bondscoaches Rijkaard en Rijsbergen
Een goede dag voor Frank Rijkaard en Wim Rijsbergen. Rijkaard, bondscoach van Saudi-Arabië, versloeg Hong Kong met 0-5 en gaat zodoende verder naar de derde voorronde voor de WK-kwalificatiecyclus. De eerste wedstrijd van het tweeluik werd ook gewonnen, met 3-0. Rijsbergen bereikte met zijn Indonesië hetzelfde: nadat eerder in Turkmenistan met 1-1 werd gelijkgespeeld, wonnen de mannen van Rijsbergen nu met 4-3. Beide landen komen nu terecht in een groep met vijf landen. De twee beste landen bekeren door naar de vierde ronde.

Bezig met laden …