voetbalzone

Update: Roberto Carlos begint trainersloopbaan bij Turkse subtopper

Erik van Dam31 mei 2013, 14:02
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2013, 14:02
Advertentie

Roberto Carlos gaat op eigen benen staan. De Braziliaan is nu nog team director en de rechterhand van Guus Hiddink bij Anzhi Makhachkala, maar zit volgend seizoen waarschijnlijk in de dug-out als hoofdtrainer van Sivasspor. De linksback in ruste is met de huidige nummer twaalf van de Süper Lig namelijk een principeakkoord overeen gekomen. Dat heeft de zaakwaarnemer van de veertigjarige Roberto Carlos bevestigd in Milliyet.

/

“Dinsdag of woensdag tekent hij een contract”, verzekert Özkan Dogan, de belangenbehartiger van Roberto Carlos. De voorzitter van Yigidolar, de zakenman Mecnun Odyakmaz, geeft ook aan dat er ‘binnen twee dagen’ duidelijkheid komt. Roberto Carlos moet in Sivas Riza Calimbay vervangen, wiens contract precies dinsdag afloopt. De veertigjarige Roberto Carlos heeft nog een doorlopend contract in Rusland, maar het ligt in de lijn der verwachting dat Anzhi de wereldberoemde oud-verdediger de kans om hoofdtrainer te worden, niet wil ontnemen.

Roberto Carlos vertrok in januari 2011 van Corinthians naar Anzhi en speelde nog 25 competitiewedstrijden voor de Dagestaanse club; hierin scoorde hij vier keer. In augustus, kort voor de eerste ontmoeting in de Europa League met Vitesse, maakte de Zuid-Amerikaan bekend zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen. Roberto Carlos, bekend om zijn ventieltrap, kwam in zijn actieve carrière uit voor onder meer Internazionale en Real Madrid. Hij werd met de Koninklijke vier keer landskampioen en won driemaal de Champions League.

Update 31 mei 14.02 uur - Roberto Carlos begint trainersloopbaan bij Turkse subtopper
Sivasspor heeft vrijdag bevestigd dat Roberto Carlos met ingang van komend seizoen de taak van hoofdcoach op zich zal nemen. De veertigjarige Braziliaan zet binnenkort zijn handtekening onder een tweejarig contract. Belangrijkste doel is om met Sivasspor terug te keren in de subtop van het Turkse voetbal. Dit seizoen eindigde de club op een teleurstellende twaalfde plaats in de Süper Lig.

Bezig met laden …