voetbalzone

Update: 'Rode kaart levert Marica boete van 50.000 euro op'

Thijs Post29 nov 2010, 12:35
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2010, 12:35
Advertentie

Ciprian Marica leek zaterdag even een goede middag tegemoet te gaan: de spits van VfB Stuttgart vond al na negen minuten het net tegen Hamburger SV (1-1) maar kreeg nauwelijks zeven minuten later een rode prent wegens het beledigen van scheidsrechter Wolfgang Stark. Mede daarom verloor zijn ploeg uiteindelijk redelijk kansloos met 4-2. Marica lijkt het met zijn actie compleet te hebben verbruid bij zijn club.

/

“In onze situatie hebben we geen plaats voor egoïsten”, verklaarde teammanager Fredi Bobic. “Als je de ploeg op deze manier tekort doet kan dat niet zonder gevolgen blijven. Hij heeft geen leuke weken in het vooruitzicht”, besloot Bobic. Trainer Jens Keller kon zich vinden in die kritiek. “Dit is niet te vergeven”, schamperde de oefenmeester.

“Het maakt me niet uit wat hij gezegd heeft”, ging de coach verder. “Dit mag een speler met zijn klasse en ervaring niet gebeuren. Die rode kaart heeft ons in de problemen gebracht.” De hoofdpersoon zelf liet niets los over het incident. “Ik houd mijn mond”, zei de Roemeen na afloop van het treffen.

Update 13:35 – Rode kaart levert Marica boete van 50.000 euro op
Teammanager Fredi Bobic van VfB Stuttgart 'beloofde' zondag dat de actie van Ciprian Marica niet zonder gevolgen zou blijven en heeft een dag later woord gehouden. De Roemeense aanvaller heeft volgens diverse Duitse media een boete van 50.000 euro opgelegd gekregen, maar de Duitse club doet zelf geen uitlatingen over de hoogte van de boete.

Op de officiële website van Stuttgart liet Bobic wel waten wat hij van de rode kaart voor de 25-jarige Marica dacht. “Zijn gedrag raakt niet alleen hemzelf, maar het hele team. Een speler met zijn ervaring en klasse moet zulke situaties voorkomen. Dat hij zo stom heeft gereageerd is iets wat ik erg teleurstellend vind."

Bezig met laden …