voetbalzone

Update: Roemeense verdediger breekt kaak na klap van supporter

Bart Kruyt01 nov 2011, 15:35
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2011, 15:35
Advertentie

De competitiewedstrijd tussen Petrolul Ploiesti en Steaua Boekarest is zondagavond compleet uit de hand gelopen. Bij een 0-2 voorsprong voor de bezoekers rende een toeschouwer het veld op, om Steaua-verdediger George Galamaz een klap te verkopen. Toen doelman Ciprian Tatarusanu ook nog eens werd geraakt door vuurwerk, werd de wedstrijd in de Roemeense Liga 1 gestaakt.

/

Bij de Roemeense voetbalbond zit men met de handen in het haar. De rust was bijna bereikt, toen een supporter van Petrolul het veld opstormde en Steaua-verdediger Galamaz vol in het gezicht sloeg. De ploeggenoten van Galamaz reageerden woedend en vielen de doorgeslagen fan aan, waarbij er enkele harde trappen werden uitgedeeld. De dienstdoende scheidsrechter besloot om Novak Martinovic en keeper Razvan Stanca rood te geven.

Tatarusanu kwam daardoor als reservekeeper in het doel te staan, maar ook dat liep verkeerd af. De invaller werd geraakt door vuurwerk dat van de tribune werd gegooid, waarna besloten werd om de wedstrijd te staken. Steaua zal waarschijnlijk een reglementaire 0-3 overwinning kunnen bijschrijven, maar is nu vooral bezig met de fysieke gesteldheid van Galamaz en Tatarusanu. De verdediger en keeper zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident waarbij Galamaz wordt neergeslagen:

Update 1 november 16:35 uur - Roemeense verdediger breekt kaak na klap van supporter
George Galamaz is voorlopig niet inzetbaar voor Steaua Boekarest. De verdediger werd zondag neergeslagen door een supporter van Petrolul Ploiesti en heeft daarbij zijn kaakbeen gebroken, waardoor hij nu zes weken moet herstellen. De op het veld gestormde fan, Dragos Petrut Enache, is opgepakt en zal gestraft worden. Steaua-keeper Ciprian Tatarusanu werd nog bekogeld met vuurwerk: hij heeft daarbij brandwonden opgelopen. De Roemeense voetbalbond denkt nog na over de gevolgen van de rellen.

Bezig met laden …