voetbalzone

Update: Roemenië kiest niet voor Van Marwijk als bondscoach

Erik van Dam27 okt 2014, 12:27
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2014, 12:27
Advertentie
voetbalzone

Bert van Marwijk weet naar eigen zeggen nog niet, of hij bondscoach van Roemenië wil worden. De 62-jarige trainer beleefde de voorbije jaren niet echt successen. Met Nederland werd hij op het EK 2012 roemloos uitgeschakeld in de groepsfase en zijn eerste klus daarna verliep dramatisch, bij Hamburger SV. Van Marwijk voelt zich gevleid door de belangstelling van de Roemenen, maar wacht nog met het nemen van een beslissing.

“Het klopt dat ik ben benaderd, maar verder wil ik er nog niks over zeggen. Het is allemaal nog heel vers. Ik ga hier in alle rust over nadenken”, zegt Van Marwijk zaterdag tegen De Telegraaf. Een functie als bondscoach zou betekenen dat hij niet op dagelijkse basis naar zijn werk hoeft. Daarentegen zou hij wel veel vlieguren maken, om de internationals bij hun club in actie te kunnen zien.

Eerder zocht de Zuid-Koreaanse voetbalbond reeds contact met Van Marwijk. Er werd intensief gepraat, maar toch koos de ex-trainer van Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund ervoor niet naar Azië te gaan. Hij wil alleen een nieuwe uitdaging aangaan als hij er helemaal achter staat, en het zijn huidige manier van leven niet te rigoureus beïnvloedt.

Update 27 oktober 13.27 uur - Roemenië kiest niet voor Van Marwijk als nieuwe bondscoach
Roemenië heeft besloten Anghel Iordanescu voor de tweede keer aan te stellen als bondscoach. Van 1993 tot 1998 en van 2002 tot 2004 had hij het reeds voor het zeggen bij de nationale ploeg en nu krijgt hij die taak weer als opvolger van Victor Piturca. Bert van Marwijk was ook in beeld, maar nu krijgt Iordanescu dus de voorkeur boven de ex-coach van onder meer Oranje. Zaterdag zei Van Marwijk dat hij wat tijd wilde om na te denken over de baan.

Bezig met laden …