voetbalzone

Update: Roma en Fulham akkoord over transfersom Stekelenburg

Daniel Cabot Kerkdijk03 jun 2013, 22:20
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 22:20
Advertentie
/

Maarten Stekelenburg treedt in de voetsporen van Edwin van der Sar. De doelman is namelijk dicht bij een transfer naar Fulham, zo bevestigt sportief directeur Franco Baldini van AS Roma maandagavond aan Corriere dello Sport. “Ik ben naar Londen gevlogen voor de verkoop van Stekelenburg aan Fulham”, vertelt de sportbestuurder van i Giallorossi. Vermoedelijk tekent de keeper dinsdag een contract op Craven Cottage.

Maandagmorgen berichtte La Gazzetta dello Sport al dat een transfer van de dertigjarige keeper op handen is. De roze sportkrant meldde tevens dat de Engelsen een bedrag van drieënhalf miljoen euro betalen voor Stekelenburg. Baldini komt nu dus met de bevestiging. “Er waren nog wat vragen die beantwoord moesten worden, maar we hebben in grote lijnen een akkoord bereikt”, klinkt het. De Haarlemmer moet bij de ploeg van Martin Jol oudgediende Mark Schwarzer vervangen.

Stekelenburg, die er twee seizoenen in de Serie A op heeft zitten, was in januari ook al dicht bij een overstap naar Londen. De sluitpost nam zelfs een vlucht naar de Engelse hoofdstad, maar kreeg uiteindelijk te horen dat zijn club hem niet wilde laten gaan. Stekelenburg kan nu naar verluidt voor vier seizoenen tekenen bij Fulham. De ex-keeper van Ajax speelde voor Roma 48 Serie A-duels. Met een transfer naar Fulham hoopt Stekelenburg dat hij in beeld blijft voor het WK.

Update 3 juni 22:20 uur - AS Roma en Fulham akkoord overr transfersom Stekelenburg
Dinsdag start zaakwaarnemer Rob Jansen de eerste besprekingen met Fulham over een eventuele transfer van Maarten Stekelenburg naar de Premier League-club, zo meldt het managementbureau Sport-Promotion maandagavond. AS Roma en Fulham hebben al een akkoord bereikt over de overgang van de doelman naar Londen. Nu moeten de club en de speler er nog zien uit te komen.

Bezig met laden …