voetbalzone

Update: Ronaldinho kan miljoenencontract vergeten: ‘Maken ons zorgen’

Daniel Cabot Kerkdijk07 jul 2013, 18:52
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2013, 18:52
Advertentie

Ronaldinho sluit zijn carrière mogelijk af in de Verenigde Arabische Emiraten. De 33-jarige middenvelder annex aanvaller beschikt nog maar over een contract voor een half jaar bij Atlético Mineiro en zijn broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis heeft Ronaldinho nu aangeboden bij Al-Shabab, dat in het afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Golf League. Ronaldinho wil weer in beeld komen voor het WK van volgend jaar zomer in eigen land.

/

Of bondscoach Luiz Felipe Scolari een beter zicht krijgt op de prestaties van de 97-voudig international wanneer Ronaldinho in de Emiraten speelt, valt te betwijfelen. Toch is de kans aanwezig dat de technicus in Dubai aan de slag gaat, waar hij zes miljoen euro per jaar wil verdienen. “Ronaldinho zou niet alleen een geweldige toevoeging zijn voor Al-Shabab, maar voor de hele Golf League. De club gaat het voorstel serieus bekijken. Als we een akkoord bereiken met een sponsor, dan kunnen we de deal afronden”, zegt directeur Mohammed Al Meri.

Al-Shabab, waar Rinus Israël in het seizoen 1999/2000 nog de trainer was, zal vanwege de limiet op buitenlandse spelers wel eerst moeten verkopen. Wanneer dat is gebeurd, dan lijkt weinig een transfer van Ronaldinho naar de oliestaat nog in de weg te kunnen staan. De voormalige ster van onder meer Barcelona en AC Milan speelt pas één jaar bij Atlético Mineiro. Hij leidde de club naar de tweede plaats en hij won zelf de Bola de Oura voor de beste speler van de Série A.

Update 7 juli 18.52 uur - Ronaldinho kan miljoenencontract in Dubai vergeten: ‘Maken ons zorgen’
Al-Shabab heeft besloten toch niet in zee te gaan met Ronaldinho. De club uit Dubai kreeg de mogelijkheid om de Braziliaanse superster te contracteren, maar vice-president Khalid Bu Humaid legt uit waarom zijn club daar geen gebruik van heeft gemaakt. “Hij kost meer dan hij waard is en bovendien maken we ons zorgen over zijn gedrag binnen en buiten het veld. In Barcelona kon hij zich al niet inhouden, dus dan gaat hem dat in Dubai zeker niet lukken.”

Bezig met laden …