voetbalzone

Update: Rose de volgende speler die De Graafschap verlaat

Daniel Cabot Kerkdijk23 mei 2012, 13:30
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2012, 13:30
Advertentie
/

De Graafschap neemt in de komende maanden waarschijnlijk afscheid van diverse bepalende spelers. Yves De Winter, Michael de Leeuw, Soufian El Hassnaoui en Rydell Poepon hebben allen een clausule in hun contract waardoor ze na de degradatie voor minder geld kunnen vertrekken, zo meldt de Gelderlander.

Het contract van Poepon loopt nog maar een jaar door. De aanvaller, die door onder meer ADO Den Haag wordt begeerd, kan na de degradatie van afgelopen zondag voor een gelimiteerde transfersom van circa 400.000 euro verkassen.

De contracten van De Leeuw, El Hassnaoui en De Winter lopen nog tot medio 2014. Het drietal kan ook voor een relatief laag bedrag uit Doetinchem weg.

Update 21 mei 14:37 uur - Degradant De Graafschap neemt afscheid van half dozijn spelers
Of bepalende spelers als Michael de Leeuw, Yves De Winter en Rydell Poepon blijven is nog maar de vraag, zeker is wel dat De Graafschap het afscheid van een vijftal spelers kenbaar heeft gemaakt. Jan-Paul Saeijs, Muslu Nalbantoglu, Purrel Fränkel, Jussi Kujala en Kaye Coppoolse hadden allen een aflopend contract en komen aankomend seizoen niet meer uit voor de degradant. Dat meldt die club via de officiële kanalen. Gil Vermouth heeft aangegeven dat hij graag op het hoogste niveau wil blijven spelen en bovendien is hij te duur om over te nemen van 1. FC Kaiserslautern.

Ook achter de naam van Yuri Rose staat nog een vraagteken. Het contract van Rose werd onlangs automatisch verlengd toen hij 25 wedstrijden had gespeeld. "We moeten kijken of dat huwelijk stand houdt. Het salaris kan daarbij inderdaad een rol spelen", geeft technisch manager Roland Vroomans toe aan Omroep Gelderland. "We gaan nog met elkaar in gesprek."

Update 23 mei 13:30 uur - Rose de volgende speler die De Graafschap verlaat
De selectie van degradant De Graafschap gaat er volgend seizoen heel anders uitzien. Achter de naam van Yuri Rose stond nog een vraagteken, maar ook hij vertrekt uit Doetinchem. Het contract van de aanvallende middenvelder is afgekocht. "Het is voor beide partijen een win-winsituatie", zegt Rose op de website van de club. "We zijn er op een schappelijke manier uitgekomen. Ik zou als één van de weinige oudere spelers overblijven. Wellicht is het beter dat er dan met jongere spelers wordt doorgegaan."

Bezig met laden …