voetbalzone

Update: Ruiz door breuk in voet zeker tot juni of juli uitgeschakeld

Daniel Cabot Kerkdijk09 apr 2012, 23:30
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2012, 23:30
Advertentie

Het seizoen van Bryan Ruiz is mogelijk voorbij. De aanvaller van Fulham moest zich zaterdagmiddag in het uitduel met Bolton Wanderers (0-3 winst) ver in de tweede helft laten vervangen met een voetblessure. De Costa Ricaan heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn middenvoetsbeentje gebroken.

/

Martin Jol hoopt zondag of maandag meer duidelijkheid over de ernst van de kwetsuur van Ruiz te krijgen. "Het baart me zorgen, hij heeft waarschijnlijk zijn middenvoetsbeentje gebroken", vertelde de manager van the Cottagers na afloop. "Dat is een probleem." Een dergelijke blessure houdt in dat Ruiz de rest van het lopende seizoen niet meer binnen de lijnen zal verschijnen.

Ruiz maakte vorig jaar zomer de overstap van FC Twente naar Fulham. In Enschede was de 26-jarige Midden-Amerikaan twee seizoenen lang een belangrijke speler, maar zijn eerste seizoen in Engeland verloopt moeizaam. In 27 Premier League-duels, waarvan tien als invaller, kwam hij niet verder dan twee treffers.

Update 9 april 00:20 uur - 'Jammer, maar ik moet me richten op het volgende seizoen'
Bryan Ruiz verwacht dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen voor Fulham. De aanvaller weet nog niet precies wat hij mankeert, maar het lijkt erop dat Ruiz zijn voet heeft gebroken. "Het deed flink pijn”, zei de aanvaller. "Het ziet er ook niet goed uit. Jammer, maar ik moet me richten op het volgende seizoen.” Ruiz speelde in zijn eerste seizoen in Engeland 27 competitieduels.

Update 9 april 23:30 uur - Ruiz door breuk in voet zeker tot juni of juli uitgeschakeld
Bryan Ruiz heeft zijn laatste wedstrijd van 2011/12 reeds achter de rug. Na afloop van de competitiewedstrijd tussen Fulham en Chelsea (1-1) maakte manager Martin Jol bekend dat hij dit seizoen geen beroep meer kan doen op de aanvaller. "Hij heeft een middenvoetsbeentje gebroken. Dat betekent dat hij tot juni of juli is uitgeschakeld." Ruiz raakte afgelopen zaterdag geblesseerd.

Bekijk de samenvatting van Bolton Wanderers - Fulham:

Bezig met laden …