voetbalzone

Update: Rutten niet als enige Nederlander in beeld bij Hannover 96

Bart Kruyt30 dec 2013, 06:20
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2013, 06:20
Advertentie

Hij haalde de Kerst nog net, maar Hannover 96 heeft vrijdag alsnog besloten om afscheid te nemen van Mirko Slomka. De Duitsers maken op de website van de club melding van het vertrek van de hoofdtrainer, die Hannover op de dertiende plaats van de Bundesliga achterlaat. Mogelijk komt er nu opnieuw een Nederlander in de Duitse competitie te werken: Fred Rutten is genoemd.

/

Rutten leek lange tijd de nieuwe bondscoach van Hongarije te worden, maar de MLSZ koos voor Attila Pintér. Rutten zit momenteel dus nog zonder werk en werd een paar weken geleden, toen er al werd gespeculeerd over een ontslag van Slomka, nog in verband gebracht met Hannover. Bert van Marwijk (Hamburger SV) en Gertjan Verbeek (1. FC Nürnberg) stapten dit seizoen al in bij Duitse clubs; Jos Luhukay werkte al bij Hertha BSC.

Hannover meldt op de website van de club dat de beslissing om Slomka te ontslaan is genomen na een gesprek tussen voorzitter Martin Kind, technisch directeur Dirk Dufner en de leden van de verschillende commissies binnen de club. Slomka was sinds januari 2010 hoofdtrainer bij Hannover en zijn contract liep nog door tot medio 2016. Deze verbintenis zal dus afgekocht worden.

Update 30 december 07.20 uur - Rutten niet als enige Nederlander in beeld bij Hannover 96
Hannover 96 is op zoek naar een opvolger voor Mirko Slomka en zou wel eens bij een Nederlander kunnen uitkomen. De naam van Fred Rutten werd al genoemd, maar Ricardo Moniz zou de belangrijkste kandidaat zijn. Dat meldt De Telegraaf op basis van Duitse bronnen. De 49-jarige Moniz werkte in Duitsland eerder voor Hamburger SV en zit zonder werk sinds zijn gedwongen vertrek bij Ferencvaros.

Bezig met laden …