voetbalzone

Update: Salzburg verwacht Ajacied Lindgren spoedig in Oostenrijk

Erik van Dam20 jun 2011, 20:50
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2011, 20:50
Advertentie

Ricardo Moniz eindigde afgelopen seizoen niet bovenaan de Oostenrijkse competitie met Red Bull Salzburg. De Nederlander volgde Huub Stevens tijdens het seizoen op en loodste die Rote Bullen uiteindelijk naar plaats twee, kort achter Sturm Graz. Met een paar versterkingen erbij moet de club weer in staat zijn mee te doen om de titel: het oog zou zijn gevallen op Petri Pasanen en Rasmus Lindgren.

/

“We hebben voor het komende seizoen alleen klassespelers nodig”, laat Moniz na de eerste dag van de voorbereiding weten aan Voetbal International. “Daarom hebben we ook contact met Pasanen en hopen we hem snel te kunnen vastleggen.” De Fins international zou afstevenen op een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar in Oostenrijk.

De dertigjarige Pasanen speelde van 2000 tot 2003 in de Eredivisie bij Ajax; hij kwam tot 59 duels, alvorens hij verder ging bij Portsmouth en later Werder Bremen. De tweede speler die Salzburg op het oog zou hebben, is Lindgren. De 26-jarige middenvelder uit Zweden was van 2002 tot 2005 weinig succesvol werkzaam bij Ajax, maar na een sterke ontwikkeling bij FC Groningen kochten de Amsterdammers hem terug. Ook na zijn rentree kreeg Lindgren weinig speeltijd. Hij mag, ondanks een doorlopend contract (tot 2012) vertrekken uit de hoofdstad.

Update 16:20 uur - 'Maandag weten we meer over de toekomst van Rasmus'
Het lijkt erop dat Rasmus Lindgren zijn loopbaan voort zal zetten in Oostenrijk. De middenvelder van Ajax staat in de nadrukkelijke belangstelling van Red Bull Salzburg, waar Ricardo Moniz hoofdtrainer is, maar zaakwaarnemer Kaj Lerby is voorzichtig: "Het is een dag of twee te vroeg om iets te kunnen zeggen. Maandag weten we veel meer over de toekomst van Rasmus", zei hij.

Update 20:50 uur - Salzburg verwacht Ajacied Lindgren spoedig in Oostenrijk
De deal is nog niet in kannen en kruiken, maar Rasmus Lindgren vertrekt naar het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. De 26-jarige middenvelder kwam een tweejarig contract overeen met de club van trainer Ricardo Moniz, zo maakte het management van de Zweed maandag bekend. Salzburg meldt op haar officiële website dat Lindgren spoedig in de Mozartstad wordt verwacht voor de medische keuring en het tekenen van het contract.

Bezig met laden …