voetbalzone

Update: Sané langdurig uitgeschakeld en mist finale tegen Arsenal

Gijs Freriks30 jan 2018, 14:10
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2018, 14:10
Advertentie

Josep Guardiola ging zondagavond na afloop van het duel met Cardiff City (0-2 winst) verhaal halen bij scheidsrechter Lee Mason. De manager van Manchester City zal tijdens het gesprek ongetwijfeld gewezen hebben op de tackle die Leroy Sané in de eerste helft te verwerken kreeg. De Duitser raakte bij dat moment geblesseerd.

Sané was na een counter op snelheid toen hij werd geattaqueerd door Joe Bennett. De linksback kreeg slechts een gele kaart van Mason, al werd hij in de blessuretijd van de tweede helft alsnog van het veld gestuurd toen hij zijn tweede prent ontving. Sané liep een enkelblessure op en liet zich in de rust vervangen door Sergio Agüero.

“Hij ligt er een tijdje uit, een paar weken of maanden, we zullen zien”, aldus Guardiola in de Engelse pers. “Het zou voor iedere ploeg moeilijk zijn om dit soort wedstrijden te winnen, het waren er veel (overtredingen, red.). Ieder team moet spelen zoals men wil, maar de scheidsrechter moet bepalen wat mag en niet mag. Ik heb enkel gevraagd of hij de spelers wil beschermen.”

“Het enige wat ik vraag, is bescherming voor de spelers. Niet zozeer voor de spelers van Manchester City, maar voor alle spelers. Dat is wat ik van de mensen in het voetbal vraag.” De doelpunten voor Manchester City werden gemaakt door Kevin De Bruyne en Raheem Sterling. De fans zullen hopen dat Sané terug is voor 25 februari, want dan wordt de finale van de EFL Cup afgewerkt tegen Arsenal.

Update 29 januari 2017 20:37 uur – Manchester City bevestigt schade aan enkelband bij Sané
Leroy Sané lijkt met de schrik vrij te komen, nadat hij afgelopen weekeinde in het FA Cup-duel met Cardiff City op brute wijze geattaqueerd werd door Joe Bennett. Manchester City laat maandagavond via zijn officiële kanalen weliswaar weten dat de Duitse aanvaller schade aan de enkelband heeft opgelopen, maar Sané zelf stelt de supporters van the Citizens via Twitter gerust. Hij laat weten dat de blessure minder ernstig is dan dat in eerste instantie gevreesd werd.

Update 30 januari 2017 15:10 uur – Sané langdurig uitgeschakeld en mist finale tegen Arsenal
Leroy Sané komt voorlopig niet in actie voor Manchester City, zo meldt de club via de officiële kanalen. De aanvaller, die kampt met een enkelblessure na de charge van Joe Bennet in het FA Cup-duel met Cardiff City, moet daardoor onder meer de wedstrijd tegen FC Basel in de Champions League en de finale om de League Cup tegen Arsenal missen.

Bezig met laden …