voetbalzone

Update: Sané verliet trainingskamp Duitsland voor geboorte van dochter

Tim Siekman08 sep 2018, 14:20
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2018, 14:20
Advertentie

Leroy Sané is per direct vertrokken bij de nationale ploeg van Duitsland. De aanvaller van Manchester City maakte de afgelopen dagen onderdeel uit van de selectie van bondscoach Joachim Löw, maar na een gesprek met de keuzeheer heeft de jongeling besloten om vanwege persoonlijke omstandigheden terug te keren naar Engeland.

Sané is dus niet aanwezig bij het oefenduel van Duitsland met Peru van aanstaande zondag, zo meldt de Duitse voetbalbond via de officiële kanalen. Het talent was donderdag bij de wedstrijd tegen Frankrijk in de Nations League (0-0) invaller. Hij ontbrak afgelopen zomer op het WK, omdat de bondscoach voor andere spelers opteerde.

Het is momenteel onduidelijk wat exact de reden is van het besluit van Sané, die eerder aangaf te balen dat hij niet mee mocht afreizen naar Rusland. De laatste tijd is er veel te doen om Sané. Zo lijkt manager Josep Guardiola niet helemaal tevreden met de buitenspeler, aangezien de international zaterdag nog ontbrak in de wedstrijdselectie van the Citizens tegen Newcastle United.

Toni Kroos was onlangs in gesprek met diverse Duitse media kritisch op de houding van Sané: “Ik heb het gevoel dat het continu tegen hem gezegd moet worden dat hij zoveel potentie heeft. Er moet een manier gevonden worden waarop hij het uiterste uit zichzelf haalt. Het lijkt soms of het hem niet uitmaakt of hij wint of verliest. Dat is zijn lichaamstaal, dus ik weet niet of het daadwerkelijk ook zo is."

Update 8 september 14.20 uur - Sané verliet trainingskamp Duitsland voor geboorte van dochter
Leroy Sané ontbrak vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’ in de selectie van Duitsland voor het duel met Peru, maar het was onduidelijk welke privéredenen er ten grondslag lagen aan zijn afwezigheid. De buitenspeler van Manchester City maakt nu via Twitter bekend dat hij vader is geworden van een gezonde dochter. Ook de kersverse moeder Candice maakt het goed. Sané bedankt de Duitse bond en Joachim Löw voor het feit dat ze hem toestemming hebben gegeven om bij de geboorte aanwezig te zijn.

Bezig met laden …