voetbalzone

Update: Schalke 04 bevestigt naderende transfer voor Liverpool

Bart Kruyt15 feb 2016, 13:39
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 13:39
Advertentie

Liverpool schijnt zijn tweede versterking voor het komende seizoen al binnen te hebben. Marko Grujic komt in de zomer over van Rode Ster Belgrado en volgens verschillende Engelse media zal ook Joël Matip de overstap naar Anfield maken. Mogelijk tekent de verdediger, die transfervrij kan worden overgenomen van Schalke 04, al deze maandag een voorcontract bij Liverpool.

/

Zo’n beetje alle Engelse kranten melden dat Liverpool en Matip akkoord zijn over een contract voor vier seizoenen, dat na dit seizoen in zal gaan. De 24-jarige verdediger staat al een tijdje op het verlanglijstje van Jürgen Klopp en in januari werd er nog gesproken over een tussentijdse transfer. Schalke weigerde echter om daaraan mee te werken.

Matip is een belangrijke basisspeler bij die Knappen en miste dit seizoen nog geen minuut in de competitie. Schalke hoopte de 27-voudig international van Kameroen dan ook te kunnen verleiden tot het tekenen van een nieuw contract, maar het ziet ernaar uit dat Matip aan de slag zal gaan in de Premier League.

Update 15 februari 14.39 uur - Schalke 04 bevestigt naderende transfer voor Liverpool
Schalke 04 heeft maandagmiddag bevestigd dat Joël Matip een aanbieding voor een nieuw contract heeft afgewezen en dat hij na dit seizoen transfervrij overstapt naar Liverpool. "We hebben meerdere gesprekken gevoerd met Joël en zijn zaakwaarnemer, maar al snel werd duidelijk dat hij al een beslissing had genomen, die wij niet meer konden beïnvloeden", zegt directeur Horst Heldt. Matip geeft aan dat hij toe is aan 'iets nieuws' en gaat dus aan de slag in Engeland.

Bezig met laden …