voetbalzone

Update: Schennispleger hoeft zich niet meer te vertonen bij Hearts

Bart Kruyt10 jul 2011, 18:25
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2011, 18:25
Advertentie

In Schotland is Craig Thomson het gesprek van de dag. De verdediger van Heart of Midlothian is in opspraak gekomen, omdat hij zijn geslachtsdeel zou hebben laten zien aan twee meisjes van slechts twaalf en veertien jaar oud. Thomson heeft dit inmiddels toegegeven, maar Heart of Midlothian is niet van plan om de mandekker op staande voet te ontslaan.

Dit zorgt voor een hoop vraagtekens, maar Heart of Midlothian heeft middels een statement duidelijk gemaakt dat zij van mening is dat er ‘geen reden is om de carrière van Craig Thomson te beëindigen’. De twintigjarige verdediger heeft inmiddels zijn excuses aangeboden op de officiële website van zijn werkgever en hoopt zich weer op het voetbal te kunnen richten.

Thomson kreeg een boete van ongeveer 4500 euro en staat de komende vijf jaar op de lijst van sex offenders, maar velen in Schotland vinden dit niet voldoende. Anne Houston, voorzitster van een kinderhulporganisatie, noemt het bijvoorbeeld ‘onacceptabel’ dat Thomson door zijn werk als voetballer nog direct en indirect met kleine kinderen in contact komt. Thomson speelde tot dusver 47 competitieduels voor Hearts.

Update 12:15 uur - Hearts schorst Thomson alsnog en raakt sponsor kwijt
Alhoewel Heart of Midlothian maandag nog aangaf Craig Thomson te steunen, is de verdediger een dag later alsnog bestraft door zijn werkgever. “Hearts maakt vandaag bekend dat Craig Thomson met onmiddellijke ingang geschorst is. De club geeft verder geen commentaar”, luidt het officiële statement op de website van de Schotse Premier League-club.

Het incident met Thomson, die zijn geslachtsdeel zou hebben laten zien aan twee meisjes van slechts twaalf en veertien jaar oud, heeft niet alleen gevolgen voor de twintigjarige verdediger zelf, maar ook voor zijn club. Sponsor MacB Water heeft namelijk laten weten Hearts niet langer financieel te willen steunen. “Als bedrijf met sterke familiewaarden hebben we geen andere keus dan de relatie met deze club te beëindigen”, vertelt een woordvoerder van de organisatie aan the Guardian.

Update 18:25 uur - Schennispleger hoeft zich niet meer te vertonen bij Hearts
Craig Thomson zal niet meer in actie komen voor Heart of Midlothian. De twintigjarige mandekker liet zijn geslachtsdeel zien aan twee minderjarige meisjes en hoeft van eigenaar Vladimir Romanov niet meer terug te komen. “De club heeft de impact van het voorval in overweging genomen en heeft besloten dat de speler de club verlaat”, luidt een statement op het digitale thuis van de club. Thomson bood zijn excuses aan en keerde in een eerder stadium nog terug op het trainingsveld.

Bezig met laden …