voetbalzone

Update: Schilder mist AZ-uit en NEC-thuis door sliding van achteren

Peter Nusselder13 mrt 2012, 10:53
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2012, 10:53
Advertentie

Het lijkt erop dat Maya Yoshida een relatief lichte straf tegemoet kan zien. De verdediger van VVV-Venlo werd vrijdag, tijdens de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade, door scheidsrechter Björn Kuipers uit het veld gestuurd nadat hij Mitchell Donald een elleboogstoot gaf.

/

De Japans international had kort voor rust nog wel de score geopend in het Parkstad Limburg Stadion en zette de ploeg van trainer Ton Lokhoff daarmee op een 0-1 voorsprong, maar kon een kwartier voor tijd inrukken. De stand was op dat moment al 2-1 voor de thuisploeg, die tegen tien man nog een keer tot scoren kwam. Yoshida lijkt de komende twee duels toe te moeten kijken.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de verdediger namelijk een schikkingsvoorstel gedaan van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. VVV en de Japanner hebben nog niet op het voorstel gereageerd, maar aangezien de straf relatief licht is lijkt het aannemelijk dat de voorgestelde schorsing geaccepteerd zal worden.

Update 14:26 uur - VVV’er Yoshida accepteert lichte schorsing voor elleboogstoot
Maya Yoshida, die in het duel met Roda JC Kerkrade een elleboogstoot gaf aan Mitchell Donald, gaat inderdaad twee wedstrijden toekijken. De verdediger van VVV-Venlo heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager, drie wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk, geaccepteerd. Dat meldt de KNVB via de officiële kanalen. De Japanner mist door de uitsluiting de wedstrijden tegen NEC (thuis) en sc Heerenveen (uit).

Update 11:53 uur - Schilder mist AZ-uit en NEC-thuis door sliding van achteren
Robbert Schilder moet de aankomende twee competitieduels voor NAC Breda aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder kreeg afgelopen weekend tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen PSV een rode kaart nadat hij hard doorging op de enkel van tegenstander Dries Mertens. De tuchtcommissie van de KNVB heeft hem voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. NAC Breda laat op de officiële website weten dat men de schorsing inmiddels heeft geaccepteerd, waardoor hij AZ-uit en NEC-thuis zal moeten missen.

Bezig met laden …