voetbalzone

Update: Schorsing Hazard niet verhoogd na succesvol beroep Chelsea

Bart Kruyt31 jan 2013, 17:05
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2013, 17:05
Advertentie

Eden Hazard moet vrezen voor een lange schorsing. De Engelse voetbalbond FA laat vrijdagmiddag weten dat zij de aanvaller van Chelsea wil vervolgen na zijn rode kaart tegen Swansea City, die Hazard ontving omdat hij een ballenjongen een trap zou hebben gegeven. Hazard heeft tot dinsdag 18.00 uur de tijd om tegen de beslissing van de FA in beroep te gaan.

/

De kans is groot dat de Belgische aanvaller dit zal gaan doen. Hazard claimt bij zijn schop alleen de bal te hebben geraakt, wat zou betekenen dat de ballenjongen zich dus aanstelde. Videobeelden lijken de dribbelaar gelijk te geven, maar de FA is een andere mening toegedaan en wil Hazard schorsen. De bond laat volgens Engelse media weten dat de standaard schorsing van drie wedstrijden in de ogen van de FA 'veel te laag is' en dat zij zal gaan proberen om Hazard voor langer te straffen.

Over de kaart voor Hazard is veel ophef ontstaan: vooral toen bleek dat de ballenjongen, de zeventienjarige Charlie Morgan, enkele uren eerder op Twitter had gezet dat hij 'nodig was om tijd te rekken'. De tiener en Hazard hebben na afloop van de bekerwedstrijd tussen Swansea en Chelsea nog met elkaar gesproken en gaven toen toe allebei fout te hebben gezeten.

Update 31 januari 18:05 uur - Schorsing Hazard niet verhoogd na succesvol beroep Chelsea
Eden Hazard blijft drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn actie in het bekerduel met Swansea City. De tuchtcommissie wilde de aanvaller van Chelsea het liefst langer op non-actief zetten, maar het beroep dat de Londense club aantekende bleek succesvol. Dat houdt concreet in dat hij op 9 februari, in de wedstrijd tegen Wigan Athletic, weer zijn opwachting mag maken voor the Blues.

Bezig met laden …