voetbalzone

Update: Schorsing van negen duels voor coach Sneijder blijft staan

Daniel Cabot Kerkdijk18 apr 2013, 17:42
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2013, 17:42
Advertentie

Galatasaray moet zonder Fatih Terim proberen om de landstitel te prolongeren. De trainer werd zaterdag tijdens het thuisduel met Mersin Idman Yurdu (3-1) vanwege commentaar op de arbitrale leiding naar de tribune gestuurd en Imparator is nu door de Turkse voetbalbond voor negen duels geschorst. Dat betekent dat Terim ook de eerste drie duels van volgend seizoen moet missen.

/

Terim ging tegen Mersin op slag van rust, toen Cim Bom nog tegen een achterstand aankeek, uit zijn plaat jegens scheidsrechter Süleyman Abay. De keuzeheer werd naar de tribune gestuurd en ook diens assistenten Hasan Sas en Ümit Davala mochten een kuipstoeltje opzoeken. Terim werd aanvankelijk voor zeven duels geschorst, maar kreeg er nog twee bij nadat Galatasaray in beroep was gegaan.

Hasan is voor twee wedstrijden geschorst en Ümit mag één duel niet in de dug-out plaatsnemen. Via de Turkse krant Fanatik sijpelde eerder al het bericht door dat Galatasaray nu mogelijk een vrouwelijke trainer uit de jeugdopleiding naar voren zou willen schuiven als interim-trainer. Dat zou een primeur zijn in Turkije. De club uit Istanbul staat op het moment eerste in de Süper Lig en heeft vier punten meer dan Fenerbahçe.

Update 18 april 17.42 uur - Schorsing van negen duels voor coach Sneijder blijft staan
Fatih Terim keert dit seizoen niet terug op de bank bij Galatasaray. De coach was in beroep gegaan tegen zijn schorsing van liefst negen wedstrijden, die hij had gekregen wegens wangedrag in het duel met Mersin Idman Yurdu, maar de Turkse tuchtcommissie heeft de straf onveranderd gelaten. Ook de schorsing van assistent-trainer Hasan Sas, die voor twee duels werd geschorst, werd niet verlaagd.

Bekijk hier de tirade van Fatih Terim

Bezig met laden …