voetbalzone

Update: Schotse bond maakt aanstelling Levein wereldkundig

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2009, 18:15
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2009, 18:15
Advertentie

Craig Levein zal woensdagmorgen als de nieuwe bondscoach van Schotland worden gepresenteerd. Dat meldt de Schotse voetbalbond (SFA) dinsdagavond aan BBC Scotland. Alleen de weersomstandigheden, Levein moet van zijn woonplaats naar Glasgow afreizen, kunnen morgen nog verhinderen dat er handtekeningen worden gezet onder een contract tot de zomer van 2012.

Levein komt in de plaats van George Burley, die na de matige kwalificatiecyclus voor het WK en een 3-0 nederlaag in de oefeninterland tegen Wales de laan werd uitgestuurd. De 45-jarige oefenmeester van Dundee United troefde in de strijd om de baan onder anderen Aad de Mos af. Dundee United is woedend over de handelswijze van de SFA, die de club niet betrok bij de onderhandelingen.

De aanstaande keuzeheer, die in het verleden eveneens de eer van zijn vaderland verdedigde, was als clubtrainer tussen 2000 en 2004 succesvol bij Hearts. Daarna was zijn korte verblijf bij Leicester City geen onverdeeld succes. Via Raith Rovers belandde Levein in oktober 2006 bij The Tangerines, die vorig seizoen onder zijn leiding op een vijfde plaats eindigden.

Update 19:16 uur - Schotse bond maakt aanstelling Levein wereldkundig
Craig Levein is de nieuwe bondscoach van Schotland, zo maakt de Schotse voetbalbond (SFA) woensdagavond bekend in een officiële verklaring. De 45-jarige coach was de afgelopen jaren werkzaam bij Dundee United en ging akkoord met een contract tot en met het EK van 2012. Door de weersomstandigheden kon Levein niet eerder dan woensdagavond naar Glasgow afreizen.

Bezig met laden …