voetbalzone

Update: Schwarzer ontbrak tegen Bolton vanwege fysieke klachten

Daniel Cabot Kerkdijk14 aug 2010, 19:48
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2010, 19:48
Advertentie

Mark Schwarzer wil hoe dan ook een transfer naar Arsenal forceren. Volgens Fulham-manager Mark Hughes heeft de doelman een officieel transferverzoek ingediend in de hoop alsnog een overstap naar de stadsgenoot te bewerkstelligen. De veteraan heeft een uitstekend seizoen achter de rug en genoot al eerder interesse van Arsenal, dat in mei een bod van twee miljoen euro afgewezen zag worden.

/

"Ik geloof dat Schwarzer een transferverzoek heeft ingediend", vertelde Hughes vrijdagavond aan diverse Britse media. "Hij heeft te kennen gegeven dat hij graag de mogelijkheid zou hebben om naar een andere club te vertrekken. Natuurlijk hebben we Arsenal niet laten weten weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Sinds mei is er tussen beide clubs geen contact meer geweest."

De 37-jarige Schwarzer moet bij Arsenal de concucrrentie aangaan met Manuel Almunia en Lukasz Fabianski. Beide keepers hebben Arsène Wenger niet volledig kunnen overtuigen. "Op dit moment zijn we met niemand in gesprek", benadrukt Hughes, die ook aangeeft dat Schwarzer elders niet automatisch op speeltijd hoeft te rekenen. "Het gras is niet altijd groener aan de overkant."

"Welke speler zou Arsenal afwijzen? Zeker in deze fase van mijn loopbaan wil ik deze kans niet onbenut laten", vertelde Schwarzer afgelopen week. "Het moet nu gebeuren." Arsenal zou de transfer het liefst op korte termijn afronden, zodat Schwarzer eventueel zondag tegen Liverpool al kan worden ingezet. "Ik wil dat deze situatie snel wordt opgelost, maar ik zal me volledig inzetten voor Fulham."

Update 19:48 uur - Schwarzer ontbrak tegen Bolton vanwege fysieke problemen
Mark Schwarzer is nog niet op weg naar Arsenal. Fulham-trainer Mark Hughes ontkent dat de afwezigheid van de doelman tegen Bolton Wanderers (0-0) iets met zijn vertrekwens naar de stadsgenoot te maken heeft. "Mark was fysiek niet in staat om te beginnen, dat is de reden", vertelde Hughes na afloop. "Het is onze intentie om met Mark door te gaan. De situatie is niet veranderd. We begrijpen zijn wens om eventueel voor Arsenal te kiezen, maar wij verdedigen ook onze belangen."

Bezig met laden …