voetbalzone

Update: Seedorf haalt opgelucht adem en ontloopt megaschorsing

Daniel Cabot Kerkdijk10 apr 2013, 07:50
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2013, 07:50
Advertentie

Clarence Seedorf wacht mogelijk een schorsing van twaalf wedstrijden. De middenvelder van Botafogo werd afgelopen zondag tegen Madureira van het veld gestuurd wegens respectloos gedrag tegen de arbitrage. Het Braziliaanse sporttribunaal heeft het incident rondom de Nederlander de kwalificatie 'onethisch gedrag' meegegeven. Daarop staat een maximale straf van twaalf duels.

Seedorf kreeg in de slotfase het sein gewisseld te worden en de arbiter sommeerde de ex-speler van onder meer Ajax en AC Milan omwille van de tijd naar de dichtstbijzijnde zijlijn te gaan. Hij weigerde dat en verliet het veld aan de overkant, nabij de dug-out van Botafogo. Daarop gaf scheidsrechter hem een tweede gele kaart. Seedorf ontkende vrijdag in ieder geval de dienstdoende scheidsrechter 'een clown' te hebben genoemd, als reactie op de beschuldigingen van de leidsman.

Seedorf snapt niet waarom hij niet aan de kant van de dug-outs naar de kant mocht. "Alle keren dat ik ben gewisseld, verliet ik het veld aan de kant van de dug-outs", verzekerde de oud-international aan Novum. Verder vindt hij de aandacht overdreven. "Het was niet meer dan een wedstrijdsituatie. Het lijkt wel alsof er een natuurramp is geweest met heel veel doden."

Update 10 april 07.50 uur - Seedorf haalt opgelucht adem en ontloopt megaschorsing
Clarence Seedorf moest vrezen voor een schorsing van liefst twaalf wedstrijden, maar is met de schrik vrijgekomen. De tuchtcommissie van de Braziliaanse voetbalbond heeft ervoor gekozen om de middenvelder van Botafogo voor slechts één wedstrijd te schorsen, naar aanleiding van zijn curieuze rode kaart in het duel met Madureira. Seedorf heeft reeds een duel gemist en kan woensdag zodoende weer in actie komen voor Botafogo tegen Friburguense.

Bekijk hier de rode kaart voor Clarence Seedorf:

Bezig met laden …