voetbalzone

Update: Seedorf ziet baan in Brazilië aan neus voorbij gaan

Gijs Freriks10 dec 2015, 20:10
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2015, 20:10
Advertentie

Clarence Seedorf is de topkandidaat om Mano Menezes op te volgen als trainer van Cruzeiro, zo berichten verschillende Braziliaanse media. Sportief directeur Thiago Scuro zou naar Milaan zijn afgereisd om met de Nederlander te onderhandelen.

voetbalzone

“Ik ben inderdaad op reis, maar om verschillende redenen. Ik ga niets bevestigen of ontkennen. Ik kan wel zeggen dat ik hard aan het werk ben. We hebben verschillende opties”, vertelt Scuro. Op de vraag of Seedorf een kandidaat is, bleef de bestuurder enkele seconden stil. “Cruzeiro legt het interessante project voor aan verschillende professionals. We gaan zorgvuldig te werk en daar wil ik het graag bij laten.”

De 39-jarige Seedorf, die de afgelopen weken in verband werd gebracht met Galatasaray, Fulham, Queens Park Rangers en Newcastle United, kan dus de opvolger worden van Menezes. De voormalig bondscoach van Brazilië heeft naar verluidt een aanbieding geaccepteerd van het Chinese Shandong Luneng.

Update 6 december 17.56 uur - Menezes tekent voor megasalaris en maakt weg vrij voor Seedorf
Mano Menezes is de nieuwe trainer van Shandong Luneng. De club uit China maakt zondag via de officiële kanalen bekend dat de Braziliaan een contract voor twee jaar heeft getekend en op 14 december officieel wordt gepresenteerd. Menezes gaat naar verluidt 5,8 miljoen euro op jaarbasis verdienen en komt over van Cruzeiro, waarbij Clarence Seedorf nu in beeld zou zijn om hem te vervangen.

Update 10 december 21.10 uur - Seedorf ziet baan in Brazilië aan neus voorbij gaan
Clarence Seedorf was naar verluidt een kandidaat om de nieuwe trainer te worden van Cruzeiro, maar de Nederlander gaat niet in Belo Horizont aan de slag. Voormalig assistent-trainer Deivid is namelijk gepromoveerd tot hoofdcoach en heeft een contract voor één seizoen met een optie op een tweede jaar getekend. De oud-aanvaller van onder meer Fenerbahçe is donderdag gepresenteerd.

Bezig met laden …