voetbalzone

Update: Servië gaat met Mihajlovic op jacht naar plaatsing voor WK 2014

Daniel Cabot Kerkdijk21 mei 2012, 15:35
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2012, 15:35
Advertentie

Fiorentina heeft maandag van trainer gewisseld. La Viola heeft Sinisa Mihajlovic ontslagen en vervangen door Delio Rossi. De Florentijnen wonnen dit seizoen pas drie keer en staan op de dertiende plaats in de Serie A. Derhalve heeft de directie besloten Mihajlovic de zak te geven. “Hij deed zijn werk met veel toewijding en professionalisme”, luidt de officiële verklaring van de club.

/

“We willen hem bedanken en wensen hem het beste, zodat zijn carrière met tevredenheid en succes vervolgt”, meldt Fiorentina. De tweevoudig landskampioen heeft de opvolger van de Serviër dus al snel te pakken: Rossi. De 51-jarige coach zat werkloos thuis, nadat hij in de zomer vanwege onenigheid met voorzitter Maurizio Zamparini vertrok bij Palermo.

Rossi, die eerder bij onder meer Lazio, Atalanta Bergamo, Lecce en Genoa werkzaam was, heeft een contract tot medio 2013 getekend in Stadio Artemio Franchi. Fiorentina, dat vorig seizoen als negende eindigde, ontvangt op 19 november regerend landskampioen AC Milan in eigen huis; de eerste opgave voor nieuwbakken coach Rossi.

Update 21 mei 15:35 uur - Servië gaat met Mihajlovic op jacht naar plaatsing voor WK 2014
Zes maanden na zijn vertrek bij Fiorentina heeft Sinisa Mihajlovic weer werk gevonden. De 43-jarige oefenmeester gaat als bondscoach aan de slag bij de nationale ploeg van Servië, meldt de bond van dat land via de officiële kanalen. Mihajlovic volgt Vladimir Petrovic op, die zich niet wist te plaatsen voor het EK 2012. Mihajlovic, die zelf 63 interlands speelde, heeft voor twee seizoenen getekend en gaat zich proberen te plaatsen voor het WK 2014 in Brazilië.

Bezig met laden …