voetbalzone

Update: Servische bond wil voor dinsdag duidelijkheid hebben van Antic

Daniel Cabot Kerkdijk13 aug 2010, 18:35
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 18:35
Advertentie

Radomir Antic gaat niet door als bondscoach van Servië, zo melden diverse Servische media vrijdag. De nationale voetbalbond (FSS) heeft besloten om het doorlopende contract met de bondscoach met onmiddellijke ingang te laten ontbinden. Dit vanwege zijn schorsing voor de duur van vier interlands.

/

Volgens Blic zal de FSS vrijdagmiddag haar beslissing wereldkundig maken. Antic kreeg een schorsing opgelegd omdat hij na de WK-wedstrijd tegen Australië (2-1 verlies) de dienstdoende scheidsrechter had beledigd. De FFS ging in hoger beroep, maar dat leverde niets op. "In de komende 48 uur gaat het bestuur over de toekomst van Antic beslissen", vertelde bondspreses Tomislav Karadzic dinsdag. "Het zou jammer zijn als we Antic verliezen, hij is de beste coach die we kunnen hebben."

"Maar als hij blijft, dan hebben we in de eerste vier EK-kwalificatiewedstrijden geen bondscoach", schetste Karadzic de situatie. "En als weg moet, dan verliezen we een coach waar Servië in twee jaar tijd veel baat bij heeft gehad." De FSS ontsloeg afgelopen week Ratomir Dujkovic al. Onder zijn leiding maakte Jong Servië geen goede indruk op weg naar het komende EK onder 21.

Milovan Rajevac, bondscoach van Ghana, maar vooral Lothar Matthäus, worden gezien als de hoofdkandidaten om Antic op te volgen. Rajevac liet al weten dat hij zijn contract bij Ghana zo goed als zeker ging verlengen. Volgens diverse Duitse media heeft Matthäus de beste papieren om Servië door de EK-kwalificatiereeks te leiden. Otto Rehhagel wordt eveneens genoemd.

Update 18:35 uur - Servische bond wil voor dinsdag duidelijkheid hebben van Antic
De Servische voetbalbond FSS heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van Radomir Antic. De bondscoach mag blijven, maar moet dan wel genoegen nemen met een flinke salarisvermindering. Antic heeft een aanbieding op zak en moet voor dinsdag laten weten of hij genoegen neemt met het voorstel: doet hij dat niet of laat hij niks van zich horen, dan verlegt de Servische bond haar aandacht naar een nieuwe kandidaat.

Bezig met laden …