voetbalzone

Update: Shakhtar heeft Fernandinho-miljoenen al bijna verbrast

Daniel Cabot Kerkdijk26 jun 2013, 20:20
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 20:20
Advertentie

Frederico Rodrigues de Paula Santos, beter bekend als Fred, maakt waarschijnlijk de overstap naar Shakhtar Donetsk. Volgens Braziliaanse media heeft de topclub uit Oekraïne met succes een bod van liefst vijftien miljoen euro op de twintigjarige aanvallende middenvelder van Internacional uitgebracht.

"De overgang is nog niet rond, we zitten in de afrondende fase", erkent Alexandre Almeida, die namens Assis de onderhandelingen voor zijn rekening neemt. "Er ontbreken nog enkele details." Assis heeft de helft van de transferrechten van Fred in zijn bezit, maar heeft ervoor gekozen om een deel ervan aan Internacional te schenken om zodoende de transfer in een stroomversnelling te brengen.

Fred maakte anderhalf jaar geleden zijn debuut voor Internacional en debuteerde nog niet voor het nationale elftal van Brazilië. Wel behoort hij tot de selectie van Brazilië Onder-20, dat zich verrassend genoeg niet wist te plaatsen voor het WK in Turkije. Shakhtar verkocht Fernandinho aan Manchester City en toucheerde liefst veertig miljoen euro. Van dat geld werden officieel al Freds landgenoten Wellington Nem (negen miljoen euro) en Fernando (elf miljoen euro) aangetrokken.

Update 26 juni 20.20 uur - Shakhtar heeft Fernandinho-miljoenen al bijna verbrast
Shakhar Donetsk heeft woensdag de komst van Fred afgerond. De topclub uit Oekraïne maakt op de website van de club dat de Braziliaanse middenvelder zijn handtekening heeft gezet onder een vijfjarig contract bij de regerend landskampioen. Internacional ontvangt vijftien miljoen euro voor Fred en Shakhtar betaalde eerder al negen en elf miljoen euro voor Freds landgenoten Wellington Nem en Fernando. De ontvangen transfersom voor Fernandinho, die voor veertig miljoen euro naar Manchester City ging, is zodoende al bijna verdwenen.

Bezig met laden …