voetbalzone

Update: Shevchenko haalt belangrijk laatste groepsduel niet

Matthijs van Laar19 jun 2012, 19:40
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2012, 19:40
Advertentie

Andriy Shevchenko heeft mogelijk zijn laatste interland voor Oekraïne al gespeeld. De spits, die het EK fantastisch begon met twee treffers tegen Zweden, heeft last van zijn knie en kon daarom zondag niet trainen. Dinsdag wacht het gastland de laatste groepswedstrijd tegen Engeland. Winst is dan noodzakelijk om door te komen.

/

De 35-jarige aanvaller zal de komende dagen alles in het werk stellen om zichzelf alsnog klaar te stomen voor de alles-of-niets-confrontatie met de Engelsen. De aanvoerder van Oekraïne lijkt na dit toernooi af te zullen zwaaien als international. De teller staat momenteel op 110 interlands en zal daar mogelijk dus ook stokken.

Mocht Oekraïne dinsdag sneuvelen, dan moet het toernooi het doen zonder de twee gastlanden. Zaterdagavond strandde Polen voortijdig. De ploeg van de inmiddels opgestapte bondscoach Franciszek Smuda verloor met 1-0 van Tsjechië en eindigde met twee punten als laatste in Groep A.

Update 18 juni 11:00 uur - Inzetbaarheid Shevchenko in kraker tegen Engeland fifty-fifty
De kans dat Oekraïne dinsdag in de beslissende groepswedstrijd van het EK tegen Engeland kan beschikken over aanvoerder Andriy Shevchenko is ongeveer vijftig procent, zo meldt de Oekraïense voetbalbond maandagmorgen. De aanvaller, die tot dusver twee keer scoorde, kampt met een knieblessure. Hij sloeg de training van zondag over.

Update 19 juni 19:40 uur - Shevchenko haalt belangrijk laatste groepsduel niet
Oekraïne heeft er alles aan gedaan, maar Andriy Shevchenko zal de laatste groepswedstrijd, dinsdag tegen Engeland, niet halen. De spits en aanvoerder van het gastland kampt al enkele dagen met knieklachten en sloeg zondag nog de oefensessie van Oekraïne over. Anderhalf uur voor de wedstrijd begint werd Sheva nog een laatste keer getest, maar hij bleek onvoldoende fit om te spelen; wel zit hij op de bank. Oekraïne heeft een overwinning op Engeland nodig om de kwartfinales te bereiken.

Bezig met laden …