voetbalzone

Update: 'Simeone wijst eerste voorstel van Paris Saint-Germain resoluut af'

Matthijs van Laar04 jun 2016, 11:12
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2016, 11:12
Advertentie

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain eist meer van de spelers van Paris Saint-Germain en is een direct dreigement aan het adres van Laurent Blanc. Ondanks het met overmacht veroveren van de Franse landstitel is de kans groot dat de zittend coach komende zomer zijn congé krijgt en RMC Sport denkt te weten wie hem moet opvolgen.

/

Alles wijst volgens het Franse medium op Diego Simeone. De Argentijn heeft bij Atlético Madrid uitstekend werk verricht en Al-Khelaïfi hoopt el Cholo ervan te overtuigen om datzelfde in Parijs te gaan doen. Simeone staat dus met stip bovenaan op de verlanglijst van de steenrijke preses, maar er zijn meerdere opties. De kans is namelijk aanwezig dat Simeone ervoor kiest om bij zijn geliefde Atlético te blijven.

Manuel Pellegrini, die vertrekt bij Manchester City, zou zijn aangeboden, maar ook de namen van Sevilla-succescoach Unai Emery en André Villas-Boas worden genoemd. Laatstgenoemde vertrekt bij Zenit Sint-Petersburg en hoeft dus niet te worden weggekocht. Dat zou hem een interessante optie kunnen maken, al heeft een (forse) afkoopsom de eigenaren van les Parisiens de afgelopen jaren nog nooit in de weg gestaan.

In dat licht bezien is de kans groot dat Al-Khelaïfi all-in zal gaan voor Simeone, die ook druk in gesprek met is zijn huidige werkgever. Zo wil hij de toezegging dat Atlético op de transfermarkt kan gaan concurreren met clubs als Bayern München, Manchester City en Paris Saint-Germain. RMC Sport meldt echter dat Simeone ook al heeft gesproken met PSG. Wordt dus vervolgd.

Update 4 juni 11.12 uur - 'Simeone wijst eerste voorstel van Paris Saint-Germain resoluut af'
Diego Simeone lijkt niet van plan te zijn om Atlético Madrid zomaar te verruilen voor Paris Saint-Germain. Volgens Gianluca Di Marzio, een goed ingevoerde journalist van Sky, heeft de oefenmeester een eerste voorstel van PSG afgewezen. Simeone zou hebben aangegeven dat hij niet wil vertrekken bij Atlético, maar heeft de deur voor een vertrek toch niet helemaal dicht gegooid. Het is nog onduidelijk of PSG een tweede aanbieding wil gaan doen.

Bezig met laden …