voetbalzone

Update: 'Soms zit alles tegen, zo is het leven, dat kun je niet veranderen'

Thijs Post06 mei 2011, 10:30
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2011, 10:30
Advertentie

Dieumerci Mbokani heeft zijn krediet verspeeld bij de nationale ploeg van Congo. De aanvaller van AS Monaco, op huurbasis acterend bij VfL Wolfsburg, kon het niet verkroppen dat hij op de bank moest beginnen in de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Mauritius (3-0 winst). Mbokani deed tijdens een training zijn hesje uit en verliet het oefenveld met een zogenaamde blessure.

/

De Congolese voetbalbond en bondscoach Robert Nouzaret zijn de fratsen van de spits beu: Mbokani hoeft volgens Sporza niet meer terug te komen. Het was overigens niet het eerste incident waar Mbokani bij betrokken was.

In oktober werd hij eveneens uit de selectie gezet wegens wangedrag, terwijl hij in maart voor de tweede keer aan de kant werd geschoven. Dit was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De 25-jarige Mbokani speelt tegenwoordig bij Wolfsburg en kwam in het verleden uit voor onder meer Anderlecht en Standard Luik.

Update 11:15 uur - Rebelse Mbokani ook bij VfL Wolfsburg niet langer nodig
Het zijn vervelende tijden voor Dieumerci Mbokani. De aanvaller kreeg maandag te horen dat hij niet meer zal worden opgeroepen door de nationale ploeg van Congo en is nu ook niet meer nodig bij VfL Wolfsburg. Felix Magath heeft de aanvaller laten weten dat de Duitsers de optie tot koop in het huurcontract van de spits van AS Monaco niet zullen lichten en dat Mbokani tot het einde van het seizoen met de beloften moet meetrainen.

Update 10:30 uur - 'Soms zit alles tegen, zo is het leven, dat kun je niet veranderen'
Dieumerci Mbokani gaat door een moeilijke periode heen, maar blijft strijdbaar. Soms zit alles tegen", zegt hij tegen Sudpresse. "Zo is het leven, dat kun je niet veranderen. Er zijn momenten in het leven dat alles lukt en soms zit alles tegen. Het ging goed in Wolfsburg tot Felix Magath kwam. Ik heb nooit het vertrouwen gekregen van hem. Bij Congo heb ik een probleem met de bondscoach Nouzaret. Hij zegt dat ik mijn shirt heb weggegooid, maar dat is een leugen. Maar als er een nieuwe bondscoach komt en hij vraagt mij om terug te komen, dan zeg ik meteen ja. Ik houd van mijn land."

"Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen speel", vervolgt Mbokani. "Ik besef ook wel dat mijn seizoen niet echt gelukt is. Maar ik kan je garanderen dat ik mijn kwaliteiten niet verloren heb. Volgend seizoen zul je weer de echte Mbokani op de velden zien. Ik heb zelfs al gehoord dat ik terug zou keren naar Anderlecht, maar ik heb nog niet gesproken met de club. Ik zie mezelf niet meer spelen in het shirt van Anderlecht. Dat zouden de fans van Standard me niet vergeven."

Bezig met laden …