voetbalzone

Update: 'Southampton is een van de clubs die hem in de gaten houdt'

Erik van Dam19 dec 2011, 06:10
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2011, 06:10
Advertentie

Als Feyenoord, FC Groningen, Vitesse of FC Utrecht serieus van plan is Robbin Ruiter in te lijven, moeten de clubs haast maken. De 24-jarige doelman van FC Volendam wordt namelijk ook gevolgd door Southampton. Dat meldt het Noordhollands Dagblad vrijdag. Nigel Adkins, de trainer van Southampton, bekeek Ruiter vrijdagavond van dichtbij in de wedstrijd tegen FC Oss.

/

FC Volendam verloor in eigen huis met 2-1, maar Ruiter kon niet veel aan de tegendoelpunten doen. Eerst passeerde Christopher Bieber hem en vijf minuten na rust was het Cees Keizer, die een counteraanval beheerst afmaakte. In de komende weken moet blijken in hoeverre Southampton overtuigd is geraakt van het potentieel van Ruiter. The Saints degradeerden in 2005 uit de Premier League en zakten nadien ver af, tot in de League One.

Momenteel gaat het de club echter weer goed; Southampton staat bovenaan in de Championship, drie punten voor West Ham United. Met Jos Hooiveld heeft het reeds een Nederlander onder contract staan en Steve De Ridder en David Connolly (ex-Feyenoord en -Excelsior) zijn ook bekende namen. Ruiter, die in het seizoen 2009/10 Jeroen Verhoeven opvolgde na diens vertrek naar Ajax, heeft nog een doorlopend contract tot 2014.

Zijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen erkende eerder in december al dat de doelverdediger er goed op staat. “Robbin staat bij veel clubs op het lijstje. Afgelopen zomer was een overgang naar de Eredivisie al dichtbij en ook dit seizoen hebben clubs contact gezocht om te informeren naar zijn status. Ik verwijs iedereen door naar FC Volendam”, zegt hij.

Update 19 december 07:00 uur - 'Southampton is een van de clubs die hem in de gaten houdt'
Southampton-manager Nigel Adkins zat afgelopen vrijdag bij het Jupiler League-duel tussen FC Volendam en FC Oss (1-2) op de tribune om de verrichtingen van doelman Robbin Ruiter in situ te aanschouwen. "Dat klopt", bevestigt Volendam-trainer Gert Kruys maandag in De Telegraaf. "Er is veel belangstelling voor Robbin en Southampton is één van de clubs die hem nadrukkelijk in de gaten houdt."

Bezig met laden …