voetbalzone

Update: Spaanse bond verbiedt Chinese namen op shirts Barcelona

Yanick Vos06 feb 2019, 19:19
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2019, 19:19
Advertentie

De namen van de spelers van Barcelona staan woensdagavond in de halve finale van de Copa del Rey tegen Real Madrid in het Chinees op de achterkant van hun shirts. De club uit Catalonië stuurt hun spelers in speciale shirts het veld in om aandacht te besteden aan het Chinese nieuwjaar.

Voor het eerst in de clubgeschiedenis zijn de namen van de spelers van Barcelona in het Chinees afgebeeld op de shirts. Het Chinese nieuwe jaar begon officieel op dinsdag 5 februari en 2019 staat in het teken van het Jaar van het Varken. Op 25 januari 2020 begint het Jaar van de Rat. Het is niet de eerste keer dat een Europese topclub niet-Latijnse letters op het shirt heeft staan. Paris Saint-Germain deed hetzelfde op 27 februari 2018, bij de start van het Jaar van de Hond.

Barcelona richt zich sinds een aantal jaar net als vele andere Europese topclubs op de Chinese markt. “Dit is een belangrijk jaar voor de strategie en het vestigen van Barcelona in China. Komende zomer gaat het eerste elftal op bezoek in China en Japan tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen”, meldde de club reeds in een statement.

Barça en Real Madrid staan woensdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar in het Spaanse bekertoernooi. Drie weken later, op zaterdag 2 maart, volgt de return in het Santiago Bernabéu.

Update 6 februari 20.19 uur – Spaanse bond verbiedt Chinese namen op shirts Barcelona
Barcelona speelt vanavond niet met Chinese namen op de shirts. De Spaanse voetbalbond heeft dit namelijk verboden, zo schrijven diverse Spaanse media in aanloop naar de kraker tegen Real Madrid.

Bezig met laden …