voetbalzone

Update: Spaanse ex-Ajacied tekent voor drie seizoenen in Turkije

Gijs Freriks07 aug 2015, 16:20
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2015, 16:20
Advertentie

Joan Isaac Cuenca López gaat proberen zijn carrière een impuls te geven in Turkije. De 24-jarige rechtsbuiten staat op het punt om medisch gekeurd te worden bij Bursaspor en kan daarna een contract voor drie seizoenen tekenen, zo melden diverse Turkse en Spaanse media.

voetbalzone

Cuenca kan in totaal anderhalf miljoen euro verdienen bij De Krokodillen, die vorig seizoen op de zesde plaats eindigden in de Süper Lig. Hij kon ook naar verliezend Europa League-finalist Dnipro Dnipropetrovsk, het Russische FK Ufa en het Antalyaspor van Samuel Eto’o, maar lijkt dus te hebben gekozen voor Bursaspor.

Cuenca, voormalig Spaans jeugdinternational, begon zijn carrière bij Barcelona en speelde daar 30 wedstrijden in het eerste elftal (vier doelpunten, twaalf assists). In januari 2013 werd hij voor een half jaar verhuurd aan Ajax, maar in Amsterdam kwam hij niet verder dan één assist in vijf officiële duels. Hij kwam vorig seizoen uit voor Deportivo la Coruña, maar ook daar wist hij geen potten te breken.

Update 7 augustus 16.20 uur - Spaanse ex-Ajacied tekent voor drie seizoenen in Turkije
Isaac Cuenca zet zijn loopbaan voort in de Süper Lig. De vleugelaanvaller, die een blauwe maandag voor Ajax speelde, zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract bij Bursaspor. Vorig seizoen kwam de Spaanse buitenspeler uit voor Deportivo La Coruña, dat hem in 2014 transfervrij overnam van Barcelona. Na één jaar mocht hij daar alweer vertrekken.

Bezig met laden …