voetbalzone

Update: Spartak Moskou blaast deal met Vitesse af en stalt Ananidze in Rusland

Tim Siekman09 jan 2019, 10:15
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2019, 10:15
Advertentie

Vitesse hoopt Jano Ananidze in januari te verwelkomen, zo weet de Gelderlander donderdagmiddag te melden. De Georgische international komt uit het netwerk van hoofdtrainer Leonid Slutsky. De aanvaller moet ervoor zorgen dat de Russische trainer in aanvallend opzicht meer te kiezen heeft bij de Arnhemse club.

De 26-jarige Ananidze staat nog tot medio 2021 onder contract bij Spartak Moskou, maar de Russische topclub maakt dit seizoen weinig gebruik van de veertigvoudig international, mede vanwege blessureleed. De Georgiër heeft deze voetbaljaargang nog maar drie wedstrijden bij de hoofdmacht gespeeld, waarbij hij in alle gevallen als invaller binnen de lijnen verscheen.

De lokale krant omschrijft Ananidze als een schaduwspits die zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Slutsky bespreekt in de komende dagen met technisch directeur Marc van Hintum of Ananidze kan worden gehuurd. Tot op heden heeft Ananidze 136 wedstrijden gespeeld voor Spartak Moskou, met 16 doelpunten en evenzoveel assists als resultaat.

Krylya Sovetov Samara
Ananidze kon er ook voor kiezen om het seizoen af te maken bij Krylya Sovetov Samara. Volgens journalist Maxim Allazanarov heeft de middenvelder de blauwhemden echter afgewezen omdat hij zich in Rusland nergens anders ziet voetballen dan bij Spartak. “Krylya heeft interesse in Ananidze, maar ik durf nog niet te zeggen of het huur of koop wordt”, zei algemeen directeur Vitaly Shashkov eind december nog in gesprek met Sport-Express.

Update 6 januari 11.15 uur - ‘Vitesse kan Jano Ananidze een dezer dagen verwelkomen’
Jano Ananidze lijkt de nieuwste aanwinst te worden van Vitesse. R-Sport meldt dat de aanvallende middenvelder van Spartak Moskou voor de club uit Arnhem heeft gekozen en zich binnenkort zal voegen bij het trainingskamp van de Eredivisionist. De 26-jarige Ananidze stond ook in de belangstelling van onder meer Krylya Sovetov Samara.

Update 7 januari 13.34 uur - Vitesse hoopt maandag duidelijkheid te krijgen: ‘Slutsky kent hem goed’
Vitesse hoopt maandag te kunnen melden of de tijdelijke komst van Jano Ananidze doorgang zal vinden, zo meldt Omroep Gelderland. Het is de bedoeling dat de aanvallende middenvelder het komende halfjaar wordt gehuurd van Spartak Moskou, maar de afronding van de deal duurt langer dan verwacht: “We hebben inderdaad wat kleine problemen op te lossen, het kost wel wat moeite om een non-EU-speler binnen te halen. Maar Leonid Slutskiy kent hem goed en wil hem graag naar Arnhem halen”, legt technisch directeur Marc van Hintum uit.

Update 7 januari 20.51 uur - Spartak is ontevreden en blaast deal met Vitesse mogelijk af
De overstap van Jano Ananidze naar Vitesse ketst mogelijk toch nog af. Sport24 meldt dat Spartak Moskou niet tevreden is over de voorwaarden van de huurdeal. Er moet te veel belasting betaald worden, zo valt er in het bericht te lezen. Spartak verhuurt Ananidze mogelijk liever aan Krylya Sovetov Samara binnen de eigen Russische competitie.

Update 9 januari 11.15 uur - Spartak Moskou blaast deal met Vitesse af en stalt Ananidze in Rusland
Jano Ananidze maakt niet op huurbasis de overstap van Spartak Moskou naar Vitesse, zo weet de Gelderlander te melden. Door vergunningen en fiscale aspecten was de komst van de 26-jarige Georgiër naar Arnhem vanaf het begin al lastig, maar de Russische topclub heeft nu de knoop doorgehakt en hem aan Krylya Sovetov Samara verhuurd. Vitesse zoekt deze maand verder naar een multifunctionele aanvaller.

Bezig met laden …