voetbalzone

Update: Speed vlak voor dood: 'Mijn gezin betekent alles voor me'

Thijs Post01 dec 2011, 13:15
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2011, 13:15
Advertentie

Gary Speed is overleden. Dat laat de voetbalbond van Wales weten in een verklaring. Speed, die actief was als bondscoach van Wales, heeft zichzelf volgens onbevestigde bronnen van het leven beroofd. Speed speelde in zijn carrière als voetballer bij Leeds United, Everton, Newcastle United, Bolton Wanderers en Sheffield United. Tevens speelde hij 85 interlands voor Wales.

/

“We tonen ons medeleven en willen de familië condoleren”, luidt de verklaring op het digitale thuis van de voetbalbond. “We hopen dat iedereen de privacy van de familie respecteert in deze verdrietige tijden.” De dood van Speed is hard aangekomen in Engeland. Zo barstte Shay Given voor aanvang van de wedstrijd tussen Swansea City en 'zijn' Aston Villa in tranen uit.

Speed werd in december 2010 bondscoach van Wales. Eerder deze maand gaf hij nog aan tevreden te zijn met de ontwikkeling die zijn ploeg doormaakte. Als profvoetballer was Speed veertien jaar actief, hij begon zijn carrière bij Leeds United en verwierf faam bij Newcastle United.

Update 29 november 19:10 uur - Geen verdachte omstandigheden rond overlijden Speed
Het gerechtelijk onderzoek naar het overlijden van Gary Speed heeft volgens inspecteur Peter Lawless van de politie van Cheshire geen verdachte omstandigheden aan het licht gebracht. Dat meldt persbureau ANP. De 42-jarige bondscoach van Wales heeft zichzelf van het leven beroofd door zich op te hangen. De echtgenote van de oud-voetballer trof hem dood aan in hun huis.

Update 1 december 14:15 uur - Speed vlak voor dood: 'Mijn gezin betekent alles voor me'
Het is nog altijd onduidelijk wat Gary Speed heeft doen besluiten om een einde aan zijn leven te maken. Vlak voor zijn dood gaf de bondscoach van Welshman nog een interview aan FourFourTwo, waarin hij een alles behalve depressieve indruk maakte: "Mijn gezin betekent alles voor me. Ze zijn belangrijker dan welke trofee die ik ooit heb gewonnen", zei Speed. "Wat ik het meest koester, is niet materieel. Ik weet niet eens waar de medaille is die ik won toen ik met Leeds kampioen werd. Dus zeg ik 'familie'. We zijn één en mijn vrouw en kinderen betekenen alles voor me."


Bezig met laden …