voetbalzone

Update: Sporting Portugal maakt melding van komst Pedro Mendes

Bart Kruyt30 jan 2010, 21:44
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2010, 21:44
Advertentie

Pedro Mendes staat voor een terugkeer naar Portugal. De middenvelder van Glasgow Rangers zal voortaan de clubkleuren van de Portugese topclub Sporting Portugal verdedigen, zo maakte zijn trainer Walther Smith zaterdag bekend. De clubs bereikten vrijdag een overeenkomst over een transfersom voor de dertigjarige Mendes, die volgens Smith heeft ingestemd met een transfer. Eerder kwam de viervoudig international al uit voor Porto; in het successeizoen 2003/04.

/

Over het vertrek van zijn pupil was Smith echter allerminst content. De oefenmeester hoopt vurig op een vervanging, maar vreest dat deze er niet zal komen. “Wij hebben zowel Pedro Mendes als Jerome Rothen verloren en dat zou eigenlijk weer wat geld in het laatje moeten brengen. Wij hebben al rondgekeken of er ergens een interessante speler van ons rondloopt, maar tot op heden zonder succes”, aldus Smith.

“Als wij niemand kunnen vinden dan moeten wij gewoon verdergaan met wat wij momenteel rond hebben lopen. Wij moeten gewoon afwachten en kijken hoe het zich gaat ontwikkelen”, zo besloot de Schotse keuzeheer. Pedro Mendes speelde voordat hij naar Glasgow trok voor Portsmouth. In het seizoen 2003/04 maakte hij deel uit van het succesteam van Jose Mourinho bij Porto, dat zowel de Champions League alsmede de Portugese titel won.

Update 22:45 uur - Pedro Mendes tekent bij Sporting Portugal
De transfer van Pedro Mendes naar Sporting Portugal is officieel. De Zuid-Europeanen maken zaterdagavond melding van de komst van de middenvelder, die voor 2,5 jaar getekend heeft. "Ik ben blij dat alles is afgerond", zei Mendes. "Sporting is een grote club en ik ben er trots op dat ik voor deze club mag gaan spelen. Nu wil ik prijzen winnen en de fans redenen geven om te juichen."

Bezig met laden …