voetbalzone

Update: Srna keert na begrafenis zo snel mogelijk terug bij Kroatië

Bart Kruyt14 jun 2016, 19:06
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2016, 19:06
Advertentie

Kroatië won zondag op het EK van Turkije, maar de blijdschap maakte bij Dario Srna al snel plaats voor verdriet. Het Kroatische medium 24Sata meldt dat de aanvoerder van de nationale ploeg na de wedstrijd te horen heeft gekregen dat zijn vader is overleden.

/

Uzeir Srna was volgens de berichtgeving al een tijdje ziek en heeft zondag zijn laatste adem uitgeblazen. Zijn zoon zal het trainingskamp van Kroatië nu met een privévliegtuig verlaten, om bij de begrafenis aanwezig te kunnen zijn. Het is volgens 24Sata nog onduidelijk of de vleugelspeler in actie kan komen tijdens de tweede groepswedstrijd, vrijdag tegen Tsjechië.

Het nieuws is nog niet bevestigd door de Kroatische voetbalbond, maar is inmiddels door verschillende media overgenomen en lijkt betrouwbaar. Srna speelde tegen Turkije al zijn 131ste interland voor de Kroatische nationale ploeg.

Update 13 juni 9.47 uur - Aanvoerder Kroatië naar huis na horen van vreselijk nieuws
Darijo Srna heeft het trainingskamp van de Kroatische selectie verlaten. Het nieuws dat de vader van de 34-jarige aanvoerder is overleden is inmiddels bevestigd. Srna reist terug naar zijn thuisstad om de begrafenis bij te wonen. Het is nog onduidelijk wanneer Srna terugkeert en of hij vrijdag in Saint-Étienne inzetbaar is tegen Tsjechië.

Update 14 juni 19.06 uur - Srna keert na begrafenis zo snel mogelijk terug bij Kroatië
Darijo Srna haakt snel weer aan bij de nationale ploeg van Kroatië. De aanvoerder annex rechtsback vliegt na de begrafenis van zijn vader terug naar Frankrijk, zo heeft bondscoach Ante Cacic bekendgemaakt. Srna kan vrijdag dus in actie komen tegen Tsjechië.

Bezig met laden …