voetbalzone

Update: Stam krijgt ‘goed nieuws’ maar moet FA Cup-finale missen

Matthijs van Laar09 mei 2013, 10:55
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2013, 10:55
Advertentie
/

Ronnie Stam kende dinsdagavond een desastreuze invalbeurt tegen Swansea City. De Nederlandse verdediger van Wigan Athletic werd vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd binnen de lijnen gebracht, maar moest nauwelijks een minuut later alweer inrukken. Aanleiding: een harde tackle op de benen van de Bredanaar.

De eerste tekenen waren niet gunstig: coach Roberto Martinez liet meteen na het met 2-3 verloren duel weten dat hij denkt aan een beenbreuk. “Hij kan geen gewicht op zijn been zetten, maar we moeten de scan nog even afwachten”, verklaarde de Spanjaard. Woensdag wordt Stam in het ziekenhuis onderzocht en zal er een definitieve prognose worden gegeven.

Mocht de verwachting blijken te kloppen, dan mist de ex-speler van NAC Breda en FC Twente de finale van de FA Cup. De eindstrijd op Wembley tussen Wigan en Manchester City wordt aankomende zaterdag afgewerkt. Ook in de resterende competitieduels is Stam in dat geval niet meer inzetbaar. The Latics staan momenteel achttiende en hebben nog minimaal vier punten nodig om degradatie af te wenden.

Update 9 mei 10.55 uur - Stam krijgt ‘goed nieuws’ maar moet FA Cup-finale missen
Goed en slecht nieuws voor Ronnie Stam. De verdediger van Wigan Athletic blijkt, zoals we vermoed, zijn been niet te hebben gebroken. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis is vastgesteld dat de Nederlander zijn enkelband heeft beschadigd. Stam moet echter wel de FA Cup-finale tegen Manchester City laten schieten. Hij zal het duel waarschijnlijk vanaf de tribune volgen.

Bezig met laden …