voetbalzone

Update: Standard heeft met relatief onervaren Riga nieuwe coach beet

Matthijs van Laar28 jun 2011, 16:37
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2011, 16:37
Advertentie

Standard Luik maakt aankomende week bekend wie komend seizoen voor de groep staat als hoofdcoach. De Belgische topclub zocht de voorbije weken zorgvuldig naar een opvolger voor Dominique D’Onofrio en heeft die inmiddels gevonden in de persoon van José Riga.

De 53-jarige oefenmeester zal, afgaande op diverse kranten uit het Franstalige deelgebied Wallonië, begin volgende week zijn handtekening zetten onder een contract dat hem de opvolger van D’Onofrio moet maken. “Ik weet dat hij maandag of dinsdag tekent bij Standard. Wanneer je zo'n aanbod krijgt, is het moeilijk te weigeren”, liet Beppe Accardi, sportief manager van Riga’s huidige club Wezet, zich ontvallen in La Dernière Heure.

Riga is geen onbekende van De Rouches. De 53-jarige ex-profvoetballer was tussen 2003 en 2005 al in dienst als assistent van D’Onofrio, die destijds ook de leiding had over de hoofdmacht van de club uit Luik.

Update 16:37 uur - Standard heeft met relatief onervaren Riga nieuwe coach beet
Standard Luik heeft een nieuwe hoofdtrainer. De 53-jarige José Riga volgt Dominique D’Onofrio op, die opstapte bij de club uit België. Dat melden diverse Belgische media. Riga heeft al een Standard-verleden, tussen 2003 en 2005 was hij al eens assistent bij les Rouches, toen als rechterhand van D'Onofrio. Peter Balette (ex-Club Brugge) wordt assistent van Riga, terwijl Jean-François De Sart aan de slag gaat als sportief directeur.

Bezig met laden …