voetbalzone

Update: Stoke City bevestigt uitgaande transfer van Erik Pieters

Dominic Mostert31 jan 2019, 21:03
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2019, 21:03
Advertentie

De toekomst van Erik Pieters ligt in Frankrijk. Volgens L'Équipe staat de linksback op het punt om zich te verbinden aan Amiens, mits de medische keuring geen problemen oplevert. Pieters wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Stoke City; het is niet bekend of een optie tot koop deel uitmaakt van de overeenkomst.

Het doorgaans goed ingevoerde sportblad meldt dat Pieters al in Frankrijk is gearriveerd om de laatste details van zijn transfer af te ronden. De achttienvoudig international van Oranje zou ook in de belangstelling hebben gestaan van Cardiff City, zo schreef The Sun op de laatste dag van de transferwindow, maar Pieters kiest voor een avontuur in de Ligue 1 in plaats van een terugkeer in de Premier League.

De dertigjarige vleugelverdediger, die eerder deze week ook met Nottingham Forest in verband werd gebracht, kwam dit seizoen 21 keer in actie in de Championship voor Stoke City. Hij kwam in de zomer van 2013 over van PSV en speelde in de daaropvolgende 5 seizoenen in totaal 169 wedstrijden in de Premier League namens the Potters. Na de degradatie in het afgelopen seizoen bleef hij de club trouw.

Met de komst van de Nederlander komt er voor Amiens een einde aan een lange zoektocht naar een versterking op de linksbackpositie. Spelers als Lumor van Sporting Portugal en Jorge van FC Porto bleken onhaalbaar, waarna de nummer achttien van de Ligue 1 uitkwam bij Pieters. Het contract van de ex-speler van FC Utrecht en PSV loopt door tot de zomer van 2020 bij Stoke City.

Update 31 januari 22.03 uur - Stoke City bevestigt uitgaande transfer van Erik Pieters
Stoke City heeft bevestigd dat Erik Pieters het seizoen afmaakt bij Amiens. De verdediger wordt tot het einde van het het seizoen gehuurd, vermoedelijk zonder optie tot koop. De dertigjarige vleugelverdediger, die eerder deze week ook met Cardiff City en Nottingham Forest in verband werd gebracht, kwam dit seizoen 21 keer in actie in de Championship voor Stoke City.

Bezig met laden …