voetbalzone

Update: Suazo keert niet terug bij jeugdliefde, maar kiest voor Sicilië

Matthijs van Laar12 aug 2011, 16:56
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2011, 16:56
Advertentie

David Suazo keert terug bij de club die hem groot maakte. De 32-jarige aanvaller uit Honduras zag zijn carrière de voorbije jaren in verval raken, maar hoopt bij Cagliari weer de scoringsdrift te hervinden die hem vijf jaar geleden een transfer naar Internazionale opleverde. Hij ondertekende een contract voor één seizoen op Sardinië.

/

Ondanks de heldenstatus van Suazo op het Italiaanse eiland is zijn rentree opmerkelijk. Sinds hij in 2006 Cagliari achter zich liet, wist de spits nergens meer te overtuigen. Zijn eerste seizoen bij Inter was met acht treffers in 27 optredens nog redelijk, maar bij Benfica (verhuurd, na een jaar weg), wederom Inter (één invalbeurt) en Genoa (verhuurd, drie goals in zestien optredens) zette het verval in. Het afgelopen jaar speelde hij geen enkel officieel duel voor Inter.

De fans van i Rossoblu zullen echter niet vergeten zijn wat de Midden-Amerikaan tussen 1999 en 2006 voor de club heeft betekend. In 255 competitiewedstrijden voor Cagliari trof Suazo liefst 94 keer doel. Mocht de 54-voudig Hondurees international zijn eerder ritme weten te hervinden, dan kan hij in de zomer van 2012 een contractverlenging tegemoet zien, zo meldt Cagliari op de officiële website.

Update 31 juli 15:30 uur – Voorzitter Cagliari voelt zich ‘gebruikt’ na afzeggen publieksfavoriet
Cagliari maakte vorige week melding van de komst van David Suazo, maar blijkt voor haar beurt te hebben gepraat. Zondag laat voorzitter Massimo Cellino weten dat de Hondurees niet terugkeert op het oude nest. “Hij heeft het voorgestelde contract niet getekend en ik voel me in mijn hemd gezet”, zegt hij in Unione Sarda. “Ik denk niet dat dit zijn eigen keus is, waarschijnlijk heeft hij slecht advies gehad.”

“Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug met veel blessureleed, maar wij wilden hem de kans bieden om weer aan voetballen toe te komen. We hebben hem een contract aangeboden dat in mijn ogen uitstekend was en hij leek ook tevreden. Na een paar dagen heeft hij ons laten weten dat hij niet akkoord ging en niet zou tekenen. Ik kan alleen maar gissen, maar ik denk dat iemand op hem heeft ingepraat. Ik voel me gebruikt en wat mij betreft is zijn kans op een terugkeer verkeken."

Update 12 augustus 16:56 uur – Suazo keert niet terug bij jeugdliefde en kiest voor Sicilië
David Suazo keert definitief niet terug op Sardinië. De spits zette vrijdag zijn krabbel onder een verbintenis die hem het komend jaar speler van Catania zal maken. Mocht de samenwerking bevallen, dan kan de club een optie lichten die erin voorziet dat de speler nog een jaar langer op Sicilië actief blijft.

Bezig met laden …