voetbalzone

Update: Talent van Bayern München tekent voor drie jaar in Berlijn

Gijs Freriks18 jun 2015, 13:35
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 13:35
Advertentie

Bayern München kroonde zich in april na een 1-0 overwinning op Hertha BSC tot kampioen van het seizoen 2014/15. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Bastian Schweinsteiger, maar de meeste lof ging uit naar Mitchell Weiser, die na een indrukwekkende solo een puntgave assist afleverde. “Dat was werkelijk geniaal”, sprak Josep Guardiola na afloop van dat duel tegen Sky.

voetbalzone

De Spaanse trainer werkt volgend seizoen echter niet meer samen met de tot rechtsback omgeturnde middenvelder, want Weiser staat op het punt om een driejarig contract te tekenen bij Hertha BSC. Dat meldt het sporttijdschrift Kicker. Weiser kon zijn aflopende contract in Beieren verlengen, maar denkt daar niet aan veel speelkansen toe te zullen komen en heeft daarom gekozen voor een vertrek naar Berlijn.

Het bovengenoemde tijdschrift meldt dat Weiser al voor het (officieuze) kampioensduel met Hertha heeft gesproken met de hoofdstedelingen. In 2013 zou Hertha ook al naar de international van Duitsland Onder-20 hebben geïnformeerd. Hij moet bij Hertha de concurrentie aangaan met Peter Pekarík. Weiser speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Köln en werd later nog verhuurd aan FC Kaiserslautern.

Update 18 juni 13.35 uur - Talent van Bayern München tekent voor drie jaar in Berlijn
Mitchell Weiser is officieel speler van Hertha BSC. De 21-jarige vleugelverdediger is zonder problemen door de medische keuring gekomen en heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Berlijn. Dat heeft directeur Michael Preetz via Twitter laten weten.

Bezig met laden …