voetbalzone

Update: 'Telefoon staat roodgloeiend met allerlei complimenten'

Matthijs van Laar04 apr 2012, 19:20
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2012, 19:20
Advertentie
/

De kritiek op zijn functioneren was, met name van Italiaanse zijde, niet mals, maar Björn Kuipers houdt desondanks een prima gevoel over aan zijn optreden in de wedstrijd tussen Barcelona en AC Milan. De 39-jarige arbiter uit Oldenzaal verklaarde woensdag tegenover het ANP een ‘goed gevoel’ te hebben.

“We hebben een prima teamprestatie neergezet, de wedstrijd is verlopen zoals we verwacht hadden”, vindt Kuipers, die de woede van i Rossoneri wekte door de thuisploeg twee strafschoppen mee te geven. Met name de tweede situatie, waarbij Alessandro Nesta zich vergreep aan aan Sergio Busquets, leidde tot tumult.

De regels van de UEFA schrijven voor dat scheidsrechters na afloop niet meer in mogen gaan op genomen beslissingen, maar Kuipers liet doorschemeren nog altijd achter zijn beoordelingen te staan. “Dat we een goed gevoel hebben, zegt genoeg.” Barcelona won het duel met 3-1 en mag zich gaan opmaken voor de halve finales van de Champions League.

Update 4 april 19:30 uur - 'Telefoon staat roodgloeiend met allerlei complimenten'
Björn Kuipers heeft genoten van zijn optreden in het Camp Nou, dinsdagavond. "Dat we een goed gevoel hebben, zegt genoeg. De telefoon staat roodgloeiend, met allemaal complimenten", zegt de arbiter tegen Voetbal International. "De sfeer, het veld, Camp Nou dat tot de laatste plaats was bezet; het was fantastisch. Eigenlijk heb ik van het hele plaatje genoten. De organisatie, het stadion en de wedstrijd zelf."

Bezig met laden …