voetbalzone

Update: Telenet boos: 'Een voetbalcommentator kan niet te laat komen'

Peter Nusselder02 okt 2012, 07:10
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2012, 07:10
Advertentie

Het door Mario Been getrainde Racing Genk en KV Mechelen, waar Harm van Veldhoven de scepter zwaait, namen het zaterdagavond tegen elkaar op in de Jupiler Pro League. De televisiekijkers in België die hiervoor hadden afgestemd op Telenet maakten iets opmerkelijks mee; de eerste elf minuten was er geen commentator. Carl Huybrechts bleek nog onderweg naar het stadion te zijn.

/

“Ik zat vast, in twee files”, geeft de verslaggever tegenover Het Laatste Nieuws aan waarom hij niet vanaf de aftrap aanwezig was bij de wedstrijd in Genk, die uiteindelijk een 2-1 overwinning voor Been en zijn elftal opleverde. De eerste balcontacten gingen voorbij zonder dat er een stem te horen was, en pas na vier minuten verscheen er een mededeling op het tv-scherm: “Onze excuses voor het ontbreken van commentaar.”

Nadat er vervolgens wat gestommel te horen was, kwam na elf minuten eindelijk Huybrechts aan het woord, die inderhaast nog snel iets over een ongeluk en de snelweg naar buiten bracht. De journalist had overigens wel de mazzel dat Seth De Witte op hem gewacht had, want pas in de veertiende minuut opende die de score voor Mechelen. Dankzij doelpunten van Jelle Vossen en voormalig Feyenoorder Benjamin De Ceulaer trok Genk wel aan het langste eind.

Update 2 oktober 07.10 uur - Telenet boos: 'Een voetbalcommentator kan niet te laat komen'
Bij Telenet is men niet te spreken over commentator Carl Huybrechts, die afgelopen weekend de eerste elf minuten van het duel tussen Racing Genk en KV Mechelen miste omdat hij te laat in het stadion was. "Iedereen komt minstens één keer per week te laat op zijn werk", zo relativeerde Huybrechts zijn misstap, maar daar denkt zijn werkgever anders over: "Een voetbalcommentator kan niet te laat komen. Wij eisen toch een bepaalde werkwijze van onze commentatoren, en zullen daarom met Huybrechts aan de tafel zitten. Onze samenwerking komt echter voorlopig niet in het gedrang."

Bezig met laden …