voetbalzone

Update: Telstar stuurt geblesseerd 'roofdier' Uwezu terug naar huis

Daniel Cabot Kerkdijk03 nov 2010, 15:38
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2010, 15:38
Advertentie

De negentienjarige Nigeriaan Michael Uwezu hoopt graag bij Telstar aan de slag te kunnen, maar de eerstedivisionist heeft nog geen besluit genomen. De aanvaller loopt sinds maandag stage bij Telstar en deed dinsdagavond mee in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de amateurs van Katwijk (3-3).

Uweze kwam de tweede helft in het veld, maar na een kwartier moest hij naar de kant vanwege hamstringklachten. "Eigenlijk had ik hem niet moeten laten spelen, maar hij wilde zelf heel graag", vertelt trainer Jan Poortvliet desgevraagd aan RTV Noord-Holland. "Je kunt wel zien dat hij kan voetballen, maar als er centen uitgegeven moeten worden dan wil men wel zeker weten waar men ze aan uitgeeft."

Uweze speelde de afgelopen drie jaar in het tweede elftal van Fulham en heeft na twee dagen een goede indruk gekregen van de eerstedivisonist. "Ik word hier goed ontvangen en heb goed contact met de managers", aldus Uwezu, die ook bekend staat als The Predator. "Ze noemen me een roofdier in het veld, omdat ik veel druk zet op de verdedigers."

Update 16:37 uur - Telstar stuurt geblesseerd 'roofdier' Uwezu terug naar huis
Testspeler Michael Uwezu (19) heeft Telstar per direct verlaten. De Engelse spits met Nigeriaans bloed raakte in de oefenwedstrijd tegen Katwijk geblesseerd aan zijn hamstring. Gebleken is dat hij een scheurtje heeft opgelopen en daardoor is hij minimaal twee weken uit de roulatie. Telstar laat weten dat het daarom heeft besloten de testperiode van de oud-speler van Fulham af te breken. Het is nog onduidelijk of Uwezu na zijn blessure terugkeert bij de Witte Leeuwen.

Bezig met laden …