voetbalzone

Update: Telstar weet niet of proefspeler Uwezu wel haalbaar is

Erik van Dam01 nov 2010, 19:04
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 19:04
Advertentie

Telstar bekijkt de komende tijd of Michael Uwezu (19) een versterking kan worden voor het eerste elftal. De in Nigeria geboren aanvaller heeft de Engelse nationaliteit en wil zich bewijzen in de voorhoede van de Jupiler League-club. Hij is op dit moment transfervrij; in het verleden diende hij de jeugdopleiding van Fulham, maar een debuut in het eerste team bleef uit.

Volgens de officiële website van Telstar, dat het dit seizoen wederom moeilijk heeft en een zestiende plaats inneemt, is Uwezu een beweeglijke en behendige spits. Hij speelde vorig seizoen alle wedstrijden van de reserves van Fulham en werd dat jaar topscorer van de competitie. Ook zat hij enkele malen op de bank bij het eerste elftal, onder meer in de Europa League. Een jaar eerder werd hij topscorer bij Fulham tot 18 jaar.

Als gezegd bleef een debuut in het eerste elftal van The Cottagers echter uit. Fulham verhuurde hem wel aan Lincoln City, dat uitkomt in de Engelse vierde divisie. Daar mocht Uwezu invallen tijdens één FA Cup-wedstrijd en twee competitieduels. Scoren lukte echter niet.

Update 20:04 - Telstar weet niet of proefspeler Uwezu wel haalbaar is
Michael Uwezu loopt deze week stage bij Telstar, maar het is nog niet duidelijk of de spits überhaupt wel ingelijfd kan worden. Om het salaris van Uwezu te betalen moet het investeringsfonds van de club uit de Jupiler League bijspringen. "We hakken deze week sowieso de knoop door", zegt Jan Poortvliet in Voetbal International. "Over de haalbaarheid van hem durf ik niets te zeggen. Hij zou natuurlijk wel een transferwaarde kunnen vertegenwoordigen, wat voor het fonds lucratief is. Hoe het ook zij, vissen uit de Engelse vijver lijkt me niet verkeerd voor de toekomst."

Bezig met laden …