voetbalzone

Update: Tévez arriveert in Italië voor afronding van transfer naar Juve

Bart Kruyt26 jun 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 17:55
Advertentie

Juventus hoopt spoedig de komst van een tweede nieuwe topspits te kunnen afronden. De Italiaans landskampioen heeft Fernando Llorente al transfervrij overgenomen van Athletic Bilbao en bereikte dinsdag met Manchester City een akkoord over een transfersom voor Carlos Tévez. Volgens de BBC zal Juve bijna twaalf miljoen euro betalen, al kan dat bedrag dat door prestaties van de 29-jarige international nog oplopen tot iets meer dan veertien miljoen euro.

/

Tévez meldt zich naar verluidt woensdag in Turijn, om met Juve te onderhandelen over een contract. De aanvaller heeft echter al te horen gekregen wat hij ongeveer kan gaan verdienen en heeft al aangegeven dat hij graag een transfer wil maken. Tévez levert flink wat salaris in om een verhuizing mogelijk te maken: na zeven jaar in Engeland te hebben gevoetbald (een jaar bij West Ham United, twee jaar bij Manchester United en vier jaar bij Manchester City) is hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Roberto Mancini werkte bij City nog samen met el Apache en is ervan overtuigd dat Tévez een succes zal worden bij Juventus. "Hij is een geweldige speler, met veel techniek en talent", zei Mancini, die in Engeland nog meerdere malen met de spits overhoop lag. "Hij gaat zeker slagen bij Juventus. Ik kan niet wachten om hem in de Serie A te zien spelen."

Update 26 juni 17.55 uur - Tévez arriveert in Italië voor afronding van transfer naar Juve
Juventus hoopt Carlos Tévez snel voor te kunnen stellen als nieuwste aanwinst. De Oude Dame bereikte dinsdag met Manchester City een akkoord over een transfersom voor de aanvaller, die woensdag is gearriveerd in Italië. Tévez kwam aan op het vliegveld Malpensa in Milaan en kreeg daar direct een sjaal van Juventus om zijn nek gehangen. De Argentijn stond ook in de belangstelling van AC Milan, maar die club had geen geld om Tévez te kunnen betalen.

Bekijk hier een foto van Carlos Tévez op Malpensa.

Bezig met laden …